Νόστιμα γιορτινά μπισκότα, με μπόλικο φουντούκι μυρίζουν Χριστούγεννα!!!
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρείσεις.
150 γρ φουντούκια τριμμένα
200 γρ βιτάμ
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ εσάνς πικραμύγδαλο
150 γρ φουντούκια τριμμένα για την επικάλυψη
1 ασπράδι για την επικάλυψη
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση:
χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, με το βούτυρο, να κάνει τρίμματα, προσθέτουμε,τα τριμμένα φουντούκια, τη βανίλια, το αυγό και τον κρόκο, κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει,( η ζύμη είναι μαλακιά και κολλάει στα χέρια).
Χτυπάμε το ασπράδι με ένα πιρούνι προσθέτουμε το ποτό.
Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με λίγο αλεύρι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκατ. κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχέδια.
Περνάμε με το ασπράδι με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με χοντρότριμμένο φουντούκι.
Ακόμη κάνουμε από τη ζύμη μπαλάκια όσο ένα μεγάλο κεράσι, το βουτάμε στο ασπράδι και μετά στο τριμμένο φουντούκι.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς 18-20 λεπτά στον αέρα.
Καλή επιτυχία!!!
Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με λίγο αλεύρι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκατ. κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχέδια.
Περνάμε με το ασπράδι με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με χοντρότριμμένο φουντούκι.
Ακόμη κάνουμε από τη ζύμη μπαλάκια όσο ένα μεγάλο κεράσι, το βουτάμε στο ασπράδι και μετά στο τριμμένο φουντούκι.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς 18-20 λεπτά στον αέρα.
Καλή επιτυχία!!!
Χρύσα μου πέρασα να σου ευχηθώ Καλές γιορτές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία, αγάπη και χαμόγελα στο σπιτικό σου να φέρει η νέα χρονιά!
Φιλάκια!
Χρόνια πολλά Έλενα! Επίσης ότι επιθυμείτε!!! Σας εύχομαι και εγώ καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία!!!Πολλά φιλιά Γλυκιά μου!!!!
Διαγραφή