Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα
2 κ.γλ.μαγιά ξερή
1 αυγό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα (ότι τυρί έχουμε)
2-3 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
6-8 ελιές ψιλοκομμένες
1-2 κουταλιές τριμμένη βρώμη ή τραχανά ή σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένα άνηθο, μαιδανό και δυόσμο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγους ηλιόσπορους
1 κρόκο για επάλυψη
ηλιόσπορο για πασπάλισμα
Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα (ότι τυρί έχουμε)
2-3 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
6-8 ελιές ψιλοκομμένες
1-2 κουταλιές τριμμένη βρώμη ή τραχανά ή σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένα άνηθο, μαιδανό και δυόσμο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγους ηλιόσπορους
1 κρόκο για επάλυψη
ηλιόσπορο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Τυλίγουμε το βουτυρωμένο φύλλο σε ρολό, το στρίβουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι
Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση κλίνουμε το ζυμάρι σε πουγκάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Κάνουμε και 2 σριφτάρια αν βαριόμαστε και όλα καλά!!!!!
Περνάμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι
Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση κλίνουμε το ζυμάρι σε πουγκάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Κάνουμε και 2 σριφτάρια αν βαριόμαστε και όλα καλά!!!!!
Περνάμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Εξαιρετικά τα πουγκάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα χθες το βράδυ. Ζεστά ήταν υπέροχα αλλά και σήμερα το πρωί εξακολουθούν να είναι αφράτα και πεντανόστιμα.
θαυμάσια ζύμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη φοβερή! Ωραία εμφάνιση κι ακόμα καλύτερη γεύση τα πουγκάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoodaki.gr
Αγαπημένες μου φίλες είναι υπέροχη ζύμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλτε και σεις την φαντασία σας ξέρω ότι θα την ευχαριστηθειτε!!! Φιλάκια!!!