Φθινοπώριασε, σιγά σιγά αρχίζουμε να δοκιμάζουμε χειμωνιάτικα λαχανικά.
Εγώ πάντα σχεδόν βάζω στο ψυγείο αυτή τη σαλάτα, γεμίζω ένα μεγάλο τάπερ, τη συντηρώ σε νερό και ξύδι.
Όταν θέλω να κάνω αποτοξίνωση σε αυτήν καταφεύγω και όχι μόνο, με χορταίνει και έχει ελάχιστες θερμίδες!
Σήμερα τη συνδύασα με ψητό σολομό, το ευχαριστήθηκα!!!
Υλικά:
200 γρ σολομό φρέσκο ψητό σε ραβδοτήγανο, με αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
1 μικρό λάχανο
2-3 καρότα
1-2 κλαδάκια σέλινο
1-2 πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά (μου αρέσει πολύ)
ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα τάπερ μεγάλο.
Το γεμίζουμε με νερό να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε σε περίπου 2 λίτρα νερό ένα φλιτζάνι ξύδι.
Τη συντηρούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 εβδομάδα, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να την επαναλάβετε.
Ψήνουμε το φιλέτο σολομού 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού το αλατοπιπερώσουμε.
Όταν θέλουμε να φάμε στραγγίζουμε όση θέλουμε και βάζουμε αλάτι και ελαιόλαδο.
Εγώ έσπασα με το πιρούνι τον ψημένο σολομό επάνω σε μία κούπα στραγγισμένων λαχανικών, έβαλα αλατάκι και ελαιόλαδο.
Τέλειο και μόνο 2 μονάδες για τη διατροφή μου!
Αν θέλετε ρίξτε μία ματιά εδώ
Καλή όρεξη!!!
Στις σαλάτες πάντα λέω ΝΑΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ σολομός την έκανε πολύ ιδιαίτερη! Μπράβο!
Πάρα πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μας εβδομάδα
Φιλια :)