Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα πιπεριάς!


Η τέλεια σάλτσα πιπεριάς, η λεγόμενη (αβγιάρ) τρώγεται  σκέτη στο ψωμί, με ζυμαρικά, συνοδευτική σε μπιφτέκια, σε λουκάνικα, μπριζόλες και σε φαγητά σαν νοστιμιά....με τη φαντασία μας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές!!!!



Υλικά:
2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης
2-3 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ( προαιρετικά )
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, και τις καθαρίζουμε.



Τις περνάμε από μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.


Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι μέχρι να μελώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά.



Ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει.


Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλουμε να είναι σαν αλοιφή η σάλτα την περνάμε με ραβδομπλέντερ αν υπάρχει, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Όταν τα ανοίγουμε τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!






4 σχόλια:

  1. Την κάνω και εγώ, χωρίς μελιτζάνα όμως! Είναι πραγματικά πολύ λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη μελιτζάνα γίνεται σαν βελούδινη, την έχω δοκιμάσει και σκέτη, μου άρεσε πολύ με τη μελιτζάνα, να τη δοκιμάσεις!!! Καλό βράδυ!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία σαλτσούλα και για μακαρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την βάζεις όπου γουστάρεις Αριάδνη μου, η αγαπημένη μου και καλύτερή μου είναι σε μπριζόλα, αφού τηγανιστεί 1-2 κουταλιές πάστα και απογειώνονται οι μπριζόλες!!!! Φιλάκια καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ