Χρόνια πολλά φίλοι μου αγαπημένοι, χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!!!
Κερνάω πεντανόστιμη σοκολατότουρτα για τη γιορτή μου και για το μπλογκοσπιτάκι μου που πέρασε το ένα εκατομμύριο επισκέψεις από εσάς!!!
Χαίρομαι που μοιράζομαι μαζί σας το χόμπι μου και πάλι ευχαριστώ!
Η συνταγή:
Για το παντεσπάνι
1 φλιτζάνι
βιτάμ
2 φλιτζάνια
ζάχαρη
6 αυγά
¾ φλιτζάνι
γάλα
1 βανίλια
1 φλιτζάνι
κακάο
2 φλιτζάνια
αλεύρι φαρίνα
½ φλιτζάνι
φουντούκια χοντροτριμμένα
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. κουβερτούρα
400 γρ κρέμα γάλακτος 30 % λίπος
10 γκοφρετίνια
10 γκοφρετίνια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε για το κέικ τα
υγρά υλικά και ανακατεύουμε όλα τα στερεά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και το χωρίζουμε σε 2 δίσκους.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα γυάλινο μπόλ .
Βράζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να φουσκώνει την ρίχνουμε στην κουβερτούρα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά στο ψυγείο.
χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα να γίνει σαν γιαούρτι και απαλά ενσωματώνουμε την σοκολατένια κρέμα.
Απλώνουμε στο πρώτο δίσκο τη μισή κρέμα και απλώνουμε τις ψιλοκομμένες γκοφρέτες.
Τοποθετούμε τον επόμενο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στολίζουμε με τριμμένη γκοφρέτα
φρόστινγκ γιαουρτιού, καβουρντισμένα φουντούκια και κλωστές κουβερτούρας.
Καλή όρεξη!!!
Χρόνια πολλά!!!
Τοποθετούμε τον επόμενο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στολίζουμε με τριμμένη γκοφρέτα
φρόστινγκ γιαουρτιού, καβουρντισμένα φουντούκια και κλωστές κουβερτούρας.
Καλή όρεξη!!!
Χρόνια πολλά!!!
Χρόνια σου πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόλαση η τουρτα!!!
Ευχαριστώ Πεπούλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης σου εύχομαι καλές γιορτές, χρόνια πολλά με υγεία!