Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτινή σοκολατένια καρυδόπιτα!









Καλές γιορτές με υγεία και χαρά φίλοι μου!
Φανταστική σοκολατόπιτα με μπόλικο καρύδι, σοκολατένιο σιρόπι σκέτη κόλαση!!!

Υλικά:
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1,5 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
3 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια γάλα
1 κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ .κανέλα
1 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
Ξύσμα  από ένα πορτοκάλι
7 αυγά

Για το σιρόπι:
2,5 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.


Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα και τα ενώνουμε με το άλλο φλιτζάνι γάλα. 


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα όπως και το γάλα-ζάχαρη.
Κάνουμε έναν πηχτό χυλό, προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά με μία μαρίζ.




Διπλώνουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά με τα αυγά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί σαραντάρι.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,  40-50 λεπτά στις αντιστάσεις, ανάλογα με το φούρνο πάντα, κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα στα 40 λεπτά για να δούμε αν ψήθηκε.


Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα την κόβουμε και την σιροπιάζουμε με καυτό το σιρόπι.




Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 2 λεπτά τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα με το λικέρ.


Καυτό το σιρόπι περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα.



Την βάζουμε και την συντηρούμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει.






Καλή όρεξη!!!
Χρόνια πολλά!!!

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρήκα τρομερή καρυδόπιτα στο https://www.papa-pastry.com/el. έχει και πολλά άλλα κατεψυγμένα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή