Υλικά:
500 γρ. κιμά
ανάμικτο
¾ φλιτζανιού
πλιγούρι
3/4 φλιτζανιού
ζεστό νερό
1 ξερό κρεμμύδι
τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γλ. σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
2 κ.γλ. σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
½ φλιτζάνι
μαιδανό ψιλοκομμένο
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κύμινο
Ρίγανη, θυμάρι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ συγκεντρώνουμε
όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά πολύ καλά.
Πλάθουμε μεγάλα σουτζουκάκια
και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές να ψηθούν
καλά μέχρι μέσα.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο τηγάνι και να βάλουμε στο τηγάνι στο τέλος 3-4 κουταλιές σάλτσα πιπεριάς και μία ντοματούλα ψιλοκομμένη με μαιδανό.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο τηγάνι και να βάλουμε στο τηγάνι στο τέλος 3-4 κουταλιές σάλτσα πιπεριάς και μία ντοματούλα ψιλοκομμένη με μαιδανό.
Επίσης με
πίτες γύρου, ντομάτες πιπεριές και κρεμμύδι, θα σας ξετρελάνουν!
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου