Καλό μήνα!!!
Πεντανόστιμα τραγανά παξιμαδάκια!
Με απλά υλικά έχουμε πάντα κάτι νόστιμο για τον καφέ μας.
Κρατάνε πολλές μέρες σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.
Υλικά:
Το φλιτζάνι που χρησιμοποιώ είναι των 200 ml
1 φλιτζάνι βιτάμ μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 αυγά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι σύκα ξερά ψιλοκομμένα ανάμικτα με σταφίδες
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κουταλάκι μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι + 2 κουταλιές για τα ρολά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βιτάμ.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα σύκα και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, και αλάτι.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη.
Τη χωρίζουμε στα δύο.
Πλάθουμε δύο μπαστούνια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Τα χαράζουμε ανά 2 πόντους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 25 - 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο.
Κόβουμε σε φέτες και τα αραδιάζουμε στο ταψί, τα ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 150 βαθμούς στον αέρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.
Καλή όρεξη!!!
Θέλω ειλικρινά νασε συγχαρώ για τις ατελείωτες κ εύκολες συνταγές σου! Πολυ συχνά ψάχνω στο blog σου όταν αναζητώ ιδέες. Σε ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να σε παρακαλέσω όταν αναφέρεις σε συνταγή την χρήση μαργαρίνης να βάζεις δίπλα την ποσοτητα ελαιολάδου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αν είναι δυνατόν, ευχαριστώ κ πάλι
Φίλη μου γεια σου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μου αρέσει να μαγειρεύω δεν είμαι σεφ δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά κάποια γλυκά γίνονται καλύτερα με βούτυρο ή μαργαρίνη, τα διπλοφουρνιστά τα κάνω με βούτυρο πάντα, μου γίνονται νόστιμα δεν έχω δοκιμάσει με λάδι! Φιλάκια!!
ΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή! Εγώ έβαλα κράμπερις για να μην είναι πολύ γλυκά και έγιναν τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή και ασυνήθιστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσα να μάθω το 1 φλυτζάνι που χρησιμοποιείτε σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί;
Ευχαριστώ
Το φλιτζάνι που χρησιμοποιώ είναι 200 ml!
Διαγραφή