Καλό μήνα!
Μπατόν σαλέ με αρωματικά!
Τραγανά, τριφτά, εύκολα, αλμυρά μπισκότα για όλες τις ώρες!!!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
500 γρ, φαρίνα
1κ.γλ. μπέκιν
Λίγο αλάτι
1 κρόκο
250 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουταλιά μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών
2 κουταλιές ηλιόσπορο
3 κουταλιές παρμεζάνα η κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ασπράδι για το άλειμμα
Μπαχαρικά, πιπέρια μαύρο κόκκινο, μπούκοβο
Αρωματικά, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη.
Τριμμένο κεφαλοτύρι 2-3 κουταλιές.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο το αλάτι,τα μπαχαρικά, τα αρωματικά, την παρμεζάνα, τον κρόκο και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέκιν, κάνουμε τη ζύμη χωρίς να ζυμώσουμε ιδιαίτερα.
Τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, πλάθουμε 3 μπαστούνια τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.
1 κουταλιά μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών
2 κουταλιές ηλιόσπορο
3 κουταλιές παρμεζάνα η κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ασπράδι για το άλειμμα
Μπαχαρικά, πιπέρια μαύρο κόκκινο, μπούκοβο
Αρωματικά, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη.
Τριμμένο κεφαλοτύρι 2-3 κουταλιές.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο το αλάτι,τα μπαχαρικά, τα αρωματικά, την παρμεζάνα, τον κρόκο και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέκιν, κάνουμε τη ζύμη χωρίς να ζυμώσουμε ιδιαίτερα.
Τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, πλάθουμε 3 μπαστούνια τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Κόβουμε 2-3 εκατοστά τη ζύμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου