Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τυρόπιτα φανταστική της.... τεμπέλας!





Είναι τόσο απλή και εύκολη, τη λέω τεμπελόπιτα και θα καταλάβετε γιατί!!!!
Τόσο εύκολη πίτα, για τη νοστιμιά της δεν υπάρχει, δεν ξέρω κι εγώ  πόσες έχω κάνει... αμέτρητες!!!
Και ο πιο ανίδεος μπορεί να την δοκιμάσει!!!
Αν δεν υπάρχει πλάστης στο σπίτι, υπάρχει και αυτός ο τρόπος.
αν την κάνετε μία φορά θα ξεχάσετε όλες τις άλλες πίτες τόσο απλή αλλά τόσο νόστιμη και τραγανή!


Θα χρειαστούμε:
1 σόδα αναψυκτικό 330 ml,
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ξύδι
Αλεύρι όσο σηκώσει περίπου 500-600 γρ.

2-3 κουταλιές ηλιέλαιο για το άλειμμα

125 γρ, βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων

250 γρ, τυρί φέτα τριμμένη για τη γέμιση.

Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε, να γίνει σπανακόπιτα, πρασόπιτα,  κασερόπιτα, είναι θέμα γεύσεις, και τι υλικά έχουμε στο σπίτι.

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη με τα υλικά μας να μην κολλάει στα χέρια.
Τη χωρίζουμε σε 7-8 μπαλάκια, τα λαδώνουμε με το ηλιέλαιο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.




Ανοίγουμε με βουτυρωμένα χέρια το κάθε φύλλο, το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και συνεχίζουμε με  το υπόλοιπο, αφού τελειώσουν τα φύλλα, φύλλο-γέμιση-φύλλο-γέμιση, τα πιάνουμε από τις άκρες και τα κάνουμε ένα πουγκί.








Το γυρίζουμε ανάποδα και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Πατάμε με τα δάχτυλα το ζυμάρι απαλά και σπρώχνοντας προς τα έξω ώστε να απλώσουν τα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.



Βάζω πάντα και λίγο καλό βουτυράκι ζωικό από πάνω, να μοσχοβολήσει. (δοκιμάστε το).
Ψήνουμε την πίτα στους 220 βαθμούς στον αέρα και κάτω αντίσταση, μέχρι να ξεροψηθεί και να ξεκολλήσει από τον πάτο, φυσικά η κάθε μία ξέρει το φούρνο της.
Οι πίτες θέλουν δυνατή φωτιά όπως ψήνανε οι γιαγιάδες μας στη γάστρα, αυτή είναι τέτοια πίτα την κάνανε από παλιά με λίγο ζυμάρι που περίσσευε όταν ζυμώνανε το ψωμί κάνανε και μία πίτα στο τσακ-τσάκ!!!!







Καλή όρεξη!!!

19 σχόλια:

  1. Αααχ πως μου λειπει να δοκιμαζω τις εμπνευσεις σας κ.Χρυσα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου νάσε καλά γλυκιά μου, αν ποτέ είναι ο δρόμος σου προς τα εδώ ένα τηλ, αρκεί!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Να είχα ένα κομμάτι τώρα!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δυο και τρία ξανθή μου... να μπορούσα να σου προσφέρω , αλλά ξέρω πόσο ωραίες πίτες κάνεις και θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και αυτή... χωρίς να ανοίξεις φύλλο με τον πλάστη.Τα φιλιά μου καλή μου!!!

      Διαγραφή
  3. αν ηταν ετσι ολες οι τεμπελοπιττες τι να πω;ενα μονο.γεια στα χερια σας.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ καλή μου, επίσης τα φιλιά μου, θα έλεγα να τη δοκιμάσεις την πιτούλα είναι τόσο απλή, αλλά πολύ νόστιμη!!!

      Διαγραφή
  4. Την φτιάχνει η μητέρα μου αλλά στο τηγάνι. Δεν φαντάζεστε πόσο τέλεία και τηγανιτή. Με 2-3 κρύες μπύρες και ειμαστε οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το ξέρω ...λέει ... πάντα όταν κάνω ζυμάρι περισσεύει και για μια τηγανόπιτα...χαχαααα!!! Γεια στα χέρια της μανούλας σου φίλε μου!!!

      Διαγραφή
  5. Την έκανα και επειδή δεν είχα σόδα έβαλα μπύρα. Έγινε τέλεια! Συγχαρητήρια για τη συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα συγχαρητήρια μου για τις υπέροχες συνταγές σας και την άρτια παρουσίασή τους. Θα φτιάξω την πιτούλα σήμερα κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βαζουμε σε ολα τα φυλλα γεμιση η αφινουμε ενα για καπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία σε όλα βάζουμε εκτός από το πάνω πάνω, για να μην μας χυθούν τα τυριά όταν την γυρίσουμε ανάποδα!

      Διαγραφή
  8. Τελεια ευκολη πιτα ευχαριστωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Μπορεί να γίνει σε ταψί 30-35-40 την απλώνουμε όσο θέλουμε με τα χέρια μας αν μας αρέσει χοντρή...το 30... εμάς μας αρέσει λεπτή και ξεροψημένη, επομένως χρησιμοποιώ 40άρι

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!
    Έφτιαξα αυτή την υπέροχη και εύκολη τυρόπιτα, αρκετές φορές, διότι μου άρεσε πάρα πολύ. Έχω ένα πρόβλημα όμως. Το φύλλο μου βγαίνει περισσότερο σκληρό και λιγότερο τραγανό. Κουράζεσαι να μασάς. Δοκίμασα με λάδι σκέτο, με βούτυρο, με βούτυρο και λάδι, με πιο μαλακό ζυμάρι, με πιο σκληρό, με σόδα, χωρίς σόδα. Το ίδιο αποτέλεσμα. Τι μπορώ να κάνω, ξέρετε; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως το αλεύρι φίλη μου αφού τα δοκίμασες όλα, βάλε μισό κουταλάκι μαγιά την επόμενη φορά και ζύμη όχι σκληρή! Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δοκίμασα διαφορετικό αλεύρι, χωρίς διαφορά. Θα δοκιμάσω με μαγιά. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ