Κουλουράκια τραγανά με χυμό πορτοκαλιού, ταχίνι και καρύδια.
Μπορούμε να μη βάλουμε καρύδια αν δεν θέλουμε είναι το ίδιο νόστιμα!!!
Υλικά:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1 κουταλιά ξύσμα
πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τριμμένα
αμύγδαλα
500-550 γρ. αλεύρι περίπου
2 κγλ. Μπέκιν
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα χειρός τα
υγρά υλικά, το λάδι,το ταχίνι, το χυμό, προσθέτουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι
με το μπέκιν, και τα καρύδια ή αμύγδαλα ότι έχετε, εμένα μου αρέσουν με φουντούκια ή αμύγδαλα, αλλά δεν είχα, όμως και με τα καρύδια με ενθουσίασαν, κάνουμε μία μαλακιά ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, ανάλογα το φούρνο.
Καλή όρεξη!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίτσα μου είναι υγιεινό και πεντανόστιμο μας αρέσει και εκτός νηστείας το ταχίνι το χρησιμοποιώ συχνά σε ζυμαράκια απ ότι έχεις δει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ! Με βλέπω σύντομα να καταπιάνομαι κι' εγώ με τέτοια κουλουράκια αφού αποτελούν ιδανική συνοδεία για το πρωινό! Τουλάχιστον το δικό μου που μου αρέσει να τα βουτάω μέσα στο ρόφημά μου. Γεια στα χέρια σου Χρύσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή σου εύχομαι.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής Πηνελόπη μου, είναι πολύ νόστιμα τρώγοντας τα σου αφήνουν τη γεύση από το ταχίνι και το άρωμα του πορτοκαλιού, είναι πολύ ωραία για τον καφέ και εκτός νηστείας!!!Φιλάκια φίλη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή