Δεν έχετε πολλά υλικά ?... καθόλου αλλαντικά ?...κανένα πρόβλημα... με λίγη μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί, κάνουμε τη δουλειά μας...απλά τα αρωματικά, κάνουν τι διαφορά!!!!
Θα χρειαστούμε:
1 δόση ζύμη πίτσας ή κάνουμε μόνη μας τη ζύμη με...
200 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις.
2 κουταλάκια μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
200 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις.
2 κουταλάκια μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα:
1 μέτρια ντομάτα
1 πιπεριά
1 κουταλάκι σάλτσα
κόκκινης πιπεριά (καυτερή προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
και ρίγανη
150 γρ μοτσαρέλα
150 γρ μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30-40 λεπτά.
Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30-40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 250 βαθμούς στην κάτω
αντίσταση, που είναι για πίτσα, ή στις
αντιστάσεις στη μεγαλύτερη θερμοκρασία
του φούρνου σας.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με
τα χέρια μας λαδωμένα σε μία λαδόκολλα.
Χαράζουμε με τη ροδέλα λωρίδες , βάζουμε την πίτσα με τη λαδόκολλα επάνω στη σχάρα για να γίνει τραγανή, αν όχι... στο ταψί της κουζίνας και
ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά ανάλογα το πάχος
τις ζύμης την παρακολουθούμε μην την
κάψουμε.
Όταν σχεδόν έχει ψηθεί
τη βγάζουμε την ξαναχαράζουμε και την
βάζουμε στον σβηστό φούρνο για 2-3 λεπτά
να ξεχωρίσουν οι ράβδοι!!!
Kαλημέρα Χρύσα μου .Έκανα χθες την πίτσα σου .Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η .Τα σχόλια όλων ήταν πολύ όμορφα .Θα είναι η συνταγή μας για πίτσα από δω και στο εξής .Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς συνταγές για όλους μας διαχρονικές .Φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλίτσα μου γλυκιά σε χαιρετώ, χαίρομαι που άρεσε και σε σας αυτή η νόστιμη Πίτσα...με το τίποτα μπορώ να πω, τόσο μα τόσο απλά τα υλικά της!!!
ΔιαγραφήΝ εισται παντα αξιοι μπραβο σς !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή