...φυσικά δεν μένεις στο ένα!!!
Από έξω τραγανά και μέσα τρέχει η μαρμελάδα...μμμ...ονειρεμένα!!!
Υλικά:
100 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ, ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ένα μανταρίνι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ, αμύγδαλα ψημένα τριμμένα
3 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι σπασμένο στο μούλτι
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο (αγαπημένο μου) ή κονιάκ
400 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα κυδώνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό με το μίξερ μέχρι να λιώσει λίγο... η καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σουσάμι, τα αμύγδαλα, το λικέρ και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέκιν, ζυμώνουμε απαλά μία ζύμη εύπλαστη , δεν θέλει πολύ ζύμωμα, όπως τα μελομακάρονα, για να μη βγάλει λάδι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι, την πατάμε με το χέρι να ανοίξει σαν ένα μικρό πιατάκι του καφέ, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και το κλίνουμε.
Αραδιάσουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα 30 λεπτά.
Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!
Καλή όρεξη!!!
Χρύσα θα με κάνεις να φτιάξω μπισκότα εγώ που δεν τρώω συνήθως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά πρέπει να τα κάνεις Ξανθή μου, το γλυκό κυδώνι το έχεις... ξέρω και το έχεις κάνει υπέροχο... η ζύμη είναι υπέροχη επίσης...κι εγώ δεν είμαι του γλυκού, για μία επίσκεψη τα έκανα, αλλά δοκιμάζοντας τα σχεδόν αδειάσαμε το κουτί με τον άντρα μου...χαχαααα!!! Φιλάκια καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω παλι που ειμαι του γλυκου θα τα τσακισω.μπραβο Χρυσα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου προτείνω Λίτσα μου να κάνεις κατευθείαν δύο δόσεις...αξίζει τον κόπο!!! Φιλάκια γλυκιά μου, καλό ξημέρωμα!!!
ΔιαγραφήΓιατι τοσες πολλες φωτογραφιες; τι ειναι αυτες οι φουσκαλιτσες πανω στα μπισκοτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν χιονισμένα κουκουνάρια, μοιάζουν Χρύσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη σκέψη για την αξιοποίηση μαρμελάδας...και έχω κανα δυο που θέλω να ξοδέψω.
Καλό βράδυ εύχομαι.