Αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα Γερμανικά μπισκότα, όσοι έχουν ζήσει ή ζουν στη Γερμανία τα γνωρίζουν, (Nussmakronen) τα φτιάχνω τις γιορτές σχεδόν κάθε χρόνο...γίνονται εύκολα και γρήγορα και τρώγονται πολύ πιο γρήγορα!!!
Υλικά:
2 ασπράδια αυγών.
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
150 χοντροτριμμένα καρύδια
1 βανίλια
2 κουταλιές κακάο
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/8 κουταλάκι γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τα καρύδια και στις δύο μορφές, όπως και την κανέλα, γαρίφαλο, κακάο και βανίλια.
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε τα καρύδια με τη μαρέγκα να ενωθούν.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε 12-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις,
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη!!!
κριμα που τα παιδια δεν αγαπουν τα καρυδια δειχνουν πεντανοστιμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούν να γίνουν με αμύγδαλα ή με φουντούκια επίσης Σοφία μου...με την ίδια διαδικασία!!!
ΔιαγραφήΠολύ μου άρεσαν Χρύσα μου, από όταν τα είδα στο FB...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις με το καλό ξεμπερδέψω με τα υπάρχοντα γλυκά, μελομακάρονα και μπακλαβά, θα τα σκαράσω κι' ας έχει φτάσει Πρωτοχρονιά. Αποτελείς "εγγύηση" πια (για μένα) με τις συνταγές σου.
Με το καλό λοιπόν στις μέρες των Χριστουγέννων εύχομαι.
Ευχαριστώ Πηνελόπη μου, επίσης καλές γιορτές με υγεία!
Διαγραφήεγω που δεν αρχισα ακομη τα γλυκα με αυτη τη συνταγη θα αρχισω.καλα φουρνισματα σε ολες.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω με αυτη τη συνταγη θα κανω αρχη για τα χριστουγεννιατικα γλυκα.φιλακια Χρυσα μου και καλα φουρνισματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό Λιτσάκι μου, καλές γιορτές με υγεία σε όλους!!!
Διαγραφή