Αγαπημένη στριφτή πίτα, με τυρί φέτα!!
Το ζυμάρι με σόδα την κάνει τραγανή και τριφτή, αξίζει να την δοκιμάσετε!
Τα φύλλα είναι τόσο τραγανά και νόστιμα, καμιά σχέση με τα έτοιμα!!!
Για τα φύλλα:
700-750 γρ, αλεύρι
1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι μπέκιν
2 κ.γλ. αλάτι
350 ml ανθρακικό νερό μπορεί να χρειαστεί ακόμη λίγο ανάλογα το αλεύρι για μία εύπλαστη ζύμη.
Για τη γέμιση:
350 γρ, φέτα
1 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
πιπέρι
Για ανάμεσα στα φύλλα:
¾ φλιτζανιού βούτυρο και 1/4 ηλιέλαιο
Για τη γέμιση:
350 γρ, φέτα
1 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
πιπέρι
Για ανάμεσα στα φύλλα:
¾ φλιτζανιού βούτυρο και 1/4 ηλιέλαιο
Λίγο βούτυρο για την επάλειψη
Ετοιμάζουμε τη γέμιση τρίβοντας τη φέτα, ψιλοκόβουμε το μαιδανό και προσθέτοντας το αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε μία λακούβα προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το ανθρακικό νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αλείφουμε με μία κουταλιά λάδι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και πετσέτα...καλά είναι να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αλείφουμε με μία κουταλιά λάδι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και πετσέτα...καλά είναι να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τη χωρίζουμε 16 μπαλάκια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο όσο ένα πιάτο του φρούτου, με τη βοήθεια νισεστέ ή αλεύρι.
Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε, τοποθετούμε επάνω ένα δεύτερο, ξαναβουτυρώνουμε και ξανά ένα τρίτο, αυτό δεν το βουτυρώνουμε, το ανοίγουμε με τον πλάστη ή με τα χέρια, ανοίγει πολύ εύκολα αν όχι ο πλάστης κάνει τη δουλειά.
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα φύλα τα ανοίγουμε σε τριάδες, ή τετράδες όσο πιο πολλά φύλλα τόσο καλά.
Ανοίγουμε το φύλο και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης στην άκρη, τυλίγουμε και στρίβουμε το φύλλο να κλείσει τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε, τοποθετούμε επάνω ένα δεύτερο, ξαναβουτυρώνουμε και ξανά ένα τρίτο, αυτό δεν το βουτυρώνουμε, το ανοίγουμε με τον πλάστη ή με τα χέρια, ανοίγει πολύ εύκολα αν όχι ο πλάστης κάνει τη δουλειά.
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα φύλα τα ανοίγουμε σε τριάδες, ή τετράδες όσο πιο πολλά φύλλα τόσο καλά.
Ανοίγουμε το φύλο και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης στην άκρη, τυλίγουμε και στρίβουμε το φύλλο να κλείσει τη γέμιση.
Με τέτοια τυρόπιτα χρυσά μου η όρεξη δεν λείπει.Απιστευτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάμε κι εγώ κι ας άργησα...Όρεξη να έχουμε Λιτσάκι μου να κάνουμε και να τρώμε πιτούλες χαχαχα...τι καλύτερο!!!
ΔιαγραφήΆμα μετακομίσω, εκεί στα μέρη σας... θα φταίνε οι τυρόπιτές σου Χρύσα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις τέτοια ώρα...
...και περαστική να είσαι Πηνελόπη μου θα χαρώ να σε δω...αν μετακομίσεις όμως...όρεεεε γλέντια που έχουμε να κάνουμε!!! Πολλά φιλιά!!!
Διαγραφή