Αλευρόπιτα ή
ζυμαρόπιτα όπως τη λέει η μαμά μου... ή
μπατσίντα ή μπατσίνα όπως και να την
πεις, το αποτέλεσμα μετράει...πεντανόστιμη τυρόπιτα στη στιγμή!!!
Υλικά:
1 κουταλιά βούτυρο lurpak για
το ταψί.
Για το κουρκούτι:
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
400 γρ, αλεύρι
400 ml νερό
χλιαρό
1 κγλ, μπέκιν
Αλάτι
200 γρ, τυρί
φέτα χοντροκομμένη
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το
φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και κάτω
ή στους 220 στις αντιστάσεις.
Αναμειγνύουμε
σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός, τα αυγά,
το λάδι, το μπέκιν, και προσθέτουμε το
νερό και το αλεύρι κάνουμε ένα παχύρρευστο
κουρκούτι (χυλό).
Προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη.
Προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη.
Αδειάζουμε
το μείγμα στο ζεστό ταψί, κουνάμε να
απλωθεί.
Καλή όρεξη!!!
Απο ορεξη Χρυσα μου αλλο καλο.νοστιμοτατη και πανευκολη.φιλακια φιλεναδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Λιτσάκι μου, είμαι στα παιδιά προς το παρόν και που χρόνος για το μπλογκ...χαχαχα Να περνάτε όμορφα!!!
ΔιαγραφήΌταν βαριέμαι και θέλω γρήγορη τυρόπιτα την σκαρώνω σε μικρό ταψάκι, μόνον για λογαριασμό μου Χρύσα! Οπότε καταλαβαίνεις για τι "λιχούδα" μιλάμε ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Κι εγώ το κάνω πότε πότε Πηνελόπη μου για τη μανούλα μου...δε ζει χωρίς πίτα...χαχαχα φυσικά επί ευκαιρία τρώω κι εγώ!!! Τα απλά είναι και τα πιό νόστιμα!!!
ΔιαγραφήΘα μπορουσε να γινει και στο τηγανι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν το έχω κάνει δεν μπορώ να ξέρω....έχω όμως στο μπλογκ τηγανόπιτες εύκολες!!!
Διαγραφή