Η καλόχρονη!
Δεν μπορούσα να μην ξεκινήσω τη χρονιά με αγαπημένη πιτούλα... μετά την σύντομη αποτοξίνωση των εορτών...εδώ είμαστε πάλι...πραγματικά πρέπει να την κάνετε!!!
Εύκολη στριφτή τυρόπιτα!
Τύφλα νάχει η σφολιάτα...φύλλα, φύλλα... πολλά...τραγανή από έξω και σαν βαμβάκι από μέσα.
Το τι θα την γεμίσετε είναι θέμα γεύσεις, εγώ έβαλα φέτα και τριμμένα κίτρινα τυριά, λίγο καπνιστό, λίγο κασέρι, λίγο γραβιέρα...λίγο από όλα, 1-2 φλιτζάνια, η γέμιση είναι ελάχιστη ...έτσι μας αρέσει!!!
Τύφλα νάχει η σφολιάτα...φύλλα, φύλλα... πολλά...τραγανή από έξω και σαν βαμβάκι από μέσα.
Το τι θα την γεμίσετε είναι θέμα γεύσεις, εγώ έβαλα φέτα και τριμμένα κίτρινα τυριά, λίγο καπνιστό, λίγο κασέρι, λίγο γραβιέρα...λίγο από όλα, 1-2 φλιτζάνια, η γέμιση είναι ελάχιστη ...έτσι μας αρέσει!!!
Υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό (200 ml
φλιτζάνι μέτρησης) ή 1 νερό 1 γάλα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέκιν
πάουντερ
5 φλιτζάνια αλεύρι περίπου 750-800 γρ.
Για το άλειμμα των φύλλων
125 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
1/4 φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
250 γρ, τυριά τριμμένα
Εκτέλεση:
Αφήνουμε 40 λεπτά να
ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε το κάθε
φύλλο και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Στο δεύτερο και στο
τρίτο πασπαλίζουμε τυριά, μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε.
Αφού τελειώσουμε με
όλα τα φύλλα τεντώνουμε τη ζύμη όσο μπορούμε, βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό και
κάνουμε έναν μεγάλο σαλίγκαρο.
Πατάμε λίγο με τα χέρια
να απλώσει η ζύμη και περνάμε με έναν
κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές
νερό.
Καλή όρεξη!!!
Εξαιρετική!!Τρέχουν τα σάλια μου!!!!!Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε όλοι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια υπέροχη τυρόπιτα!!!!!Μπράβο για όλες τις υπέροχες συνταγές!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιποννν ηρθα για να κανω μιαν καταγγελια, η πιττα αυτη ειναι ΚΟΛΑΣΗ !!!! μολις την εβγαλα απο τον φουρνο μοσχομυρισε το σπιτι
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία στα χέρια σας.Ωραιότατη τυρόπιτα.Μια διευκρίνιση.Κάθε μπαλάκι το ανοίγετε σε φυλλο, το κάθε ένα φύλλο το βουτυρωνετε, το τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο κ στο δεύτερο κ τρίτο φύλλο βάζετε τυρί; Κατόπιν τεντωνετε την ζυμη κ την γυρνάτε σε σαλιγκαρο;Ρωτώ γιατί στις ενδιάμεσες φωτογραφίες που δείχνετε πως ανοίγετε τα μπαλάκια σε φύλλα, βλέπω κάποια διπλώματα που κανετε στην ζυμη κι αυτά ακριβώς τα διπλώματα ειναι που δεν έχω κατανοήσει αν τα κάνουμε κ σε τι χρησιμεύουν.Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως λέω στη συνταγή, στο δεύτερο και στο τρίτο φύλλο βάζω τυριά στο τέταρτο όχι, μόνο βούτυρο...στις φωτογραφίες δείχνω τι έχει από κάτω στο φύλλο απλά...τώρα τραβάμε τα τέσσερα φύλλα μαζί όσο μπορούμε με προσοχή, μεγαλώνουμε το τετράφυλλο φύλλο...κάνουμε τώρα το ρολλό και το τοποθετούμε στο ταψί! Εύχομαι να βοήθησα. Καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία φαίνεται θα προσπαθήσω να την φτιάξω σας ευχαριστούμε για τις ωραίες συνταγές σας ❤️
ΔιαγραφήΚαλημέρα Χρύσα και καλή Σαρακοστή να έχουμε .Υπέροχη η τυρόπιτά σου .Πολύ ωραία τεχνική .Θα την κάνω μετά την νηστεία .Την είδα και κολάστηκα .Έχεις τον τρόπο να μας τρελαίνεις .Ξέρεις εσύ με τα μαγικά σου χέρια .Φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο εύκολη δεν υπάρχει Φιλίτσα μου, εγώ την κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα, απλά αλλάζω τη γέμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή σας εύχομαι με υγεία!! Τα φιλιά μου με την αγάπη μου!!!
Είναι τέλεια πήρα υλικά και θα φτιάξουμε αύριο καλή χρονιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι η Λία Λία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑισθάνομαι ότι βρήκα το στοιχείο μου !! Μπράβο Χρύσα !!
ΑπάντησηΔιαγραφή