Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ψωμί του τοστ πεντανόστιμο!!!




Ξορκίζουμε τον ιό κάνοντας ΥΠΕΡΟΧΟ ψωμί με την Κινέζικη μέθοδο Tangzong...αν το φτιάξετε δεν θα αγοράσετε ξανά ψωμί της αγοράς!!!
Έχω ξανακάνει το ψωμί Tangzong (Εδω) σας το είχα δείξει...αλλά είναι τόσο νόστιμο που δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε και τρώγαμε πολύ....το κόψαμε γιαυτό το λόγο...το ξεχάσαμε σχεδόν ...έλα που με τον Κορωνοιό κλεισμένοι στο σπίτι το ψωμάκι μας έγινε απαραίτητο!!!
Το Tangzong λειτουργεί σας φυσικό βελτιωτικό στις ζύμες με μαγιά, βελτιώνει την υφή τους και την φρεσκάδα τους!
Πολύ πιο νόστιμο από το καλύτερο ψωμί του τοστ της αγοράς!!!
Έκανα τη διαδικασία με μίξερ...όσο πιο απλά μπορεί να γίνει από τον καθένα μας, ένα πολύ νόστιμο και αφράτο ψωμί...σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!



Υλικά:
1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρίσεις, αφαιρούμε 40 γρ, για την κρέμα
500 ml νερό για τη ζύμη + 200 ml για την κρέμα, μισό μισό γάλα νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
4 κγλ. ζάχαρη
3 κγλ. αλάτι
70 γρ, βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:
Η κρέμα Tangzong είναι μία απλή κρέμα με νερό ή γάλα ή και μισό μισό γάλα νερό και αλεύρι, το βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, να μην μας κολλήσει ανακατεύουμε με σύρμα ή με μία μαρίζ.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 40 γρ, από το αλεύρι που θα ζυμώσουμε και 200 ml το νερό ή γάλα από τα υγρά της ζύμης, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει, την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες, όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 


Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα 500 ml χλιαρό νερό, την κρέμα Tangzong, τη μαγιά, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι αφού ανακατέψουμε το αλάτι και ζυμώνουμε 10 λεπτά μέχρι να προκύψει μία μαλακιά κολλώδες ζύμη.






Τώρα προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί.




Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα κουζίνας.
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη 1-1 1/2 ώρα να διπλασιαστεί, ακόμη και να τριπλασιαστεί...




Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 μακρόστενα ταψιά 8χ30 cm, χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και διπλώνουμε τη ζύμη σε καρβέλια μακρόστενα.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστούν τα καρβέλια.



Αλευρώνουμε τη ζύμη και με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι κάνουμε αν θέλουμε χαρακιές(ακόμη καλύτερα με ξυραφάκι αν υπάρχει (εγώ δεν είχα).




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή 200 αντιστάσεις.
Ψήνουμε 35-45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί και να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το τοποθετούμε σε σχάρα.




Αφού κρυώσει το βάζουμε σε σακούλα για να κρατηθεί μαλακό ή το χωρίζουμε σε μερίδες και το βάζουμε στην κατάψυξη τυλιγμένο με μεμβράνη και έχουμε φρέσκο ψωμί κάθε στιγμή!!!







Καλή όρεξη!!!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας παρακολουθώ πάντα και σας βρίσκω υπέροχη. Έχω φτιάξει τα ψωμάκια σας με αυτή τη μέθοδο και ήταν καταπληκτικά. Ήθελα όμως να ρωτήσω ποιού τύπου αλεύρι χρησιμοποιούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ,για όλες τις χρίσεις έχω χρησιμοποιήσει στο συγκεκριμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας και συγχαρητήρια για το blog σας!!!Αυτό το ψωμάκι το έχω κάνει πολλές φορές και όντως είναι τέλειο!!Να σας ρωτήσω αν μπορώ να το κάνω με αλεύρι ολικής άλεσης..Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα σας , στο ολολης άλεσης αλευρι θα λειτουργήσει η κρέμα..το έχετε δοκιμάσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ