Υλικά:
120 ml γάλα
120 ml γιαούρτι
70 γρ, ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν.
1 κγλ, ζάχαρη
1 κγλ, αλάτι
500 γρ, αλεύρι+ λίγο για να ανοίξουμε τη ζύμη
Για επάλειψη:
70 γρ, βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
100 γρ, τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο 30χ40.
Αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο και στην μακριά πλευρά τοποθετούμε το τριμμένο τυρί.
Κάνουμε ένα ρολό και κόβουμε σε λωρίδες 2-3 cm.
Δίνουμε αν θέλουμε το σχήμα που σας δείχνω με ξυλάκια Chopsticks.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα πριν τη διαμορφώσουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη άλλα 15 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ανάλογα το φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου