Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Τα πιτσούκια μας!!!



Πολύ καιρό έχω να κάνω ανάρτηση στο μπλογκ εδώ και δύο μήνες είμαι στη Σουηδία, απολαμβάνω τα μωράκια μας.
Δεν είχα κάτι καινούργιο να βάλω, ότι κάνω το έχω βάλει ήδη...δεν έχω χρόνο για δοκιμές τρώμε τα κλασικά...αυτά όμως τα πιτσούκια τα βάζω για να τα θυμόμαστε...κάποιοι είπανε ότι θα τα ξανακάνουν...



Αυτά τα θεϊκά πιτσούκια... όπως τα λέει ο γιός μου...πραγματικά τα απολαύσαμε πολλές φορές αυτή τη φορά στη Σουηδία...πραγματικά μπουκιά και συχώριο!!!










Η ζύμη πολύ απλή...κάναμε ένα μικρό σεμινάριο για όταν θα φύγω...μήπως και τη φτιάξουν μπα...που... χαχαχα και τα υλικά τα κλασικά σαλτσούλα ντομάτα, (βάλαμε μία έτοιμη με ντομάτα σκόρδο κρεμμύδι...κάποια άλλη είχε και παρμεζάνα) φυσικά αν ήμουν Ελλάδα θα έβαζα τη δική μου σαλτσούλα...

Από άλλα υλικά? τριμμένα τυριά διάφορα, ζαμπόν σε φέτες και σε μία δόση έβαλα λίγα φιλαράκια σπανάκι μιά χούφτα πάνω από όλα και λίγη φέτα τριμμένη...άλλη γεύση...βασικά βάλτε ότι έχετε στο ψυγείο πιπεριές, μανιτάρια, ελιές,  ότι σας αρέσει!!!

Υλικά για τη ζύμη:

400 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις

250 ml νερό χλιαρό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φακελάκι μαγιά ξερή 7 γρ,

1 κουταλάκι ζάχαρη

1/2 κουταλάκι αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

Σάλτσα ντομάτας με γεύσεις

Τυριά κίτρινα τριμμένα

Ζαμπόν, μπέικον

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.

Ζυμώνουμε με το μίξερ μία μαλακιά ζύμη κολλάει λίγο αλλά δεν μας πειράζει, όταν φουσκώσει θα είναι εντάξει.





Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα (το χειμώνα θέλει ζεστούλα) εγώ βάζω το μπολ σε ένα μεγαλύτερο μπολ που έχω βάλει μέσα ζεστό νερό, μέχρι να κρυώσει το νερό φουσκώνει η μαγιά...αν όχι στο φούρνο στους 40 βαθμούς.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες με αλευρωμένα τα χέρια μας για να μη κολλάει η ζύμη την ανοίγουμε με τα χέρια όσο μπορούμε περίπου 30χ40 απλώνουμε μερικές κουταλιές σάλτσα ντομάτα, πασπαλίζουμε με τυριά διάφορα για πίτσα ένα φλιτζάνι σε κάθε ζυμαράκι έβαλα εγώ...και ζαμπόν και ότι άλλο θέλουμε.



Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες ενός με ενάμιση πόντο.


Σε ταψί με λαδόκολλα αραδιάζουμε τις φετούλες η μία να σκεπάζει λίγο την  επόμενη.

σκεπάζουμε για 20 λεπτά έως ότου ζεσταθεί ο φούρνος στους 200 βαθμούς αέρα ή 220 στις αντιστάσεις, ψήνουμε 20-25 λεπτά πάντα ανάλογα το φούρνο!

Καλή όρεξη!!! 


2 σχόλια:

  1. Χρυσα μου σαν πινακας ζωγραφικης ειναι.Με την διαφορα ομως πως τρωγεται.φιλια στα πιτσιρικακια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαινονται ζουμερωτατααααααααααααααα
    καλα να περνατε απολαυσε αυτον τον χρονο με τα παιδακια σου
    μικρα κ μεγαλαααααααααααα. σε φιλωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή