Για το ρολό
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 κ,σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
3 κ,σ μαιδανό τριμμένο
1 κ,γλ κύμινο
½ κ,γλ μπαχάρι
1 κ,γλ μπούκοβο
1 κ,γλ μπέκιν
Αλάτι και πιπέρι
Για τις πατάτες
1500 γρ πατάτες σε χοντρές ροδέλες
5 κ,σ ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε ½ ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
Κάνουμε 1 ή 2 ρολά και τα τοποθετούμε σε μία γάστρα , βάζουμε και τις πατάτες, με το λάδι, το αλατοπίπερο, το θυμάρι, και το δεντρολίβανο, ρίχνουμε και τον ζωμό, ψήνουμε με σκεπασμένη γάστρα , σε προθερμασμένο φούρνο 1 ½ ώρα στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου