Λίγες μέρες πριν το Πάσχα ετοιμάζω πάντα λικέρ φράουλας!
Είναι από τα αγαπημένα μας!
Σκέφτομαι να κάνω μία τούρτα σοκολάτας με φράουλες και θα προσφέρω λικέρ φράουλας.
Γίνετε τόσο εύκολα σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Το μυστικό του η ζάχαρη άχνη που λιώνει αμέσως, αν το κάνουμε με βότκα πίνετε από τη δεύτερη μέρα , εγώ το κάνω με τσίπουρο γιατί κάνουμε δικό μας περιμένω καμιά δεκαριά ημέρες και χάνετε η γεύση από το τσίπουρο και μοσχοβολάει φράουλα.
Υλικά:
800 γρ. φράουλες ώριμες
500 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Βάζουμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τις φράουλες και ένα ποτήρι τσίπουρο τις χτυπάμε να λιώσουν καλά, οι φράουλες και η ζάχαρη.
Ενώνουμε τον πολτό με το υπόλοιπο τσίπουρο και το περνάμε από στραγγιστό.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αν οι φράουλες δεν είναι κατακόκκινες.
Το τοποθετούμε σε μπουκάλια, το αφήνουμε 5-10 μέρες να ωριμάσει.
Το περνάμε από τουλπάνι να στραγγίσουν τα τυχόν κομματάκια που έχουν μείνει.
Καλή επιτυχία!!!
Τι τελεια ιδεα?!?! Αμα σου πω
ΑπάντησηΔιαγραφήοτι δεν εχω δοκιμασει ποτε το συγκεκριμενο λικερ, τι θα πεις? Προφανως οτι χανω... Φαινεται τελειο κι ειναι και γρηγορο οπως το φτιαχνεις! Κι απο φραουλες αυτο τον καιρο...γεματος ο κοσμος! Τελεια!!!!
Μαρια.
τι ωραίο!!! σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία Τ.
Δοκιμάστε το κορίτσια και θέλω σχόλια!! Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμ λες να φτιαξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται παρα πολυ ωραιο! Μια ερωτηση γιατι ζαχαρη ζάχαρη άχνη κ όχι κανονικη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται παρα πολυ ωραιο! Μια ερωτηση γιατι ζαχαρη ζάχαρη άχνη κ όχι κανονικη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιώνει γρήγορα η ζάχαρη φίλη μου, αν χτυπήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη πολύ ώρα, για να λιώσει, χάνουν οι φράουλες το χρώμα τους!!!
ΔιαγραφήΜπορούμε να αφήσουμε τον πολτό λίγες μέρες μέσα πριν το σουρώσουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως γράφω και στη συνταγή φυσικά και μπορούμε!
ΔιαγραφήΤσίπουρο χωρίς γλυκάνισο να υποθέσω σωστά;
ΑπάντησηΔιαγραφή