Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μύδια αχνιστά με αρωματικά




Πιο φρέσκα δεν γίνεται!
Όσο απέχει η θάλασσα από το σπίτι: 15 λεπτά!
Θα χρειαστούμε:
Μύδια, (όσα μας φέρει ο ψαράς! )
1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
1 γυάλινο βάζο με καπάκι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι ξύσμα και χυμό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
Ψιλοκομμένο μαιδανο
Ψιλοκομμένο σχινόπρασο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια και βγάζουμε την τρίχα.

( Βασικά αυτά τα κάνει ο άντρας μου,  τα βγάζει, τα καθαρίζει, τα αχνίζει, εγώ κάνω τα υπόλοιπα.
Είναι ο καλύτερος ερασιτέχνης ψαράς της περιοχής, χωρίς υπερβολή, αυτό το τονίζω.)
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και μόλις πάρει βράση, βάζουμε τα μύδια. Σε 2-3 λεπτά ανοίγουν.

Στο βαζάκι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάμε και περιλούζουμε τα ανοιγμένα μύδια.


Όποιος μου πει ότι υπάρχει πιο νόστιμος μεζές για τσίπουρο ή ούζο, λέει ψέματα! :-)

Καλή  όρεξη!!!


6 σχόλια:

  1. mmmm....θαλασσα και ούζο μυρίζει το φαγάκι σου... τέλειοοοοοοοοο..φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλω με τίποτα να πω ψέματα γι αυτό θα πω ότι πραγματικά καλύτερος μεζές για το τσιπουράκι μας δεν υπάρχει!!!
    Μα τι τυχερή είσαι να απολαμβάνεις τόσο φρέσκα τα μύδια σου!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω.. δεν έχω φάει ποτέ!!! Ντροπή ε;;; Να δω πότε θα δοκιμάσω...
    Πολύ ωραία δείχνουν... φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι αυτό το μοναδικό τσιπουρομεζέ συνεργαστήκατε άψογα και το αποτέλεσμα λαχταριστό!

    Πολλές καλημέρες!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας κορίτσια!!! εύχομαι να περάσατε ωραία το τριήμερο!!!
    πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρύσα μου υπέροχα, τυχερή που είσαι!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή