Τρώγονται δυό-δυό!!!
Νόστιμα τραγανά μπουρέκια για όλες τις ώρες!
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα ψήσουμε την τελευταία στιγμή!
Επίσης να τα ετοιμάσουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη!
Υλικά:
Σπιτικά φύλλα ή χοντρά της αγοράς
Για τη γέμιση πατάτας, 2 μέτριες πατάτες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, τυρί τριμμένο φέτα, μαιδανό, αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο.
Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τυρί, το μαιδανό και το αλάτι με τα πιπέρια..
Για τη γέμιση με κιμά, 1/4 κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό και 1 πράσο αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να ξεσβολιάσει ο κιμάς.
Κόβουμε τα φύλα σε τρίγωνα, τα περνάμε με το πινέλο με το υγρό μείγμα των αυγών και κάνουμε μπουρεκάκια.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περιλούζουμε με το χυλό μου μας περίσσεψε.
Ο χυλός για το άλειμμα των φύλλων, και που θα τα περιλούσουμε είναι, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 φλιτζάνι νερό, 2 αυγά, 3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!
Καλή όρεξη!!!
εξαιρετικά μπουρεκια και αγαπημένα...μπράβο σου να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΦαίνονται τόσο λαχταριστά!! και είναι τόσο όμορφα τυλιγμένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, το μυστικό είναι στο ψήσιμο, για ρίξε μια ματιά!!!
ΔιαγραφήΜπράβο σου για μία ακόμα φορά!Καταπληκτικά μπουρεκάκια με θαυμάσια γεμίσματα για όλες τις προτιμήσεις!Μ'άρεσε πολύ ο τρόπος που τύλιξες τα μπουρεκάκια-πουράκια και ο χυλός που τα περιέλουσες!Θα προτιμήσω προς το παρόν αυτά με την πατάτα και πιθανόν να προσθέσω λίγο φρέσκο δυόσμο που αγαπώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά,πολλά.
Γεια σου Φωτεινή, στα μπουρεκάκια μπορείς να βάλεις ότι γέμιση σου αρέσει, εμάς μας αρέσει το φύλλο ιδιαίτερα!!!Καλό βράδυ, φιλάκια!
ΔιαγραφήΕμ πώς να μας λείψει η όρεξη μ' αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρθούλα μου σόρυ,, νομίζω νηστεύεις ή κάνω λάθος!!!Φιλάκια!
ΔιαγραφήΜε ξετρέλλανες από το facebook αλλά δεν άνοιγε ο μπλόγκερ να στα πω κι εδώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλάκι μου γειά σου, έφαγα εγώ για σας, μην στενοχωριέσαι!!!Πολλά φιλάκια!
ΔιαγραφήΚαταπληκτικά!!!!!!!!!!!! θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε παιδιά κάνουμε δίαιτα έλεος......
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό με τον χυλό μου άρεσε πολύ. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήTelia
ΑπάντησηΔιαγραφήMou fenete poly o xulos.Sto tapsi kolumpave.Ti ekava lathos? To gala eivai 1+1\2 h 1\2?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως τα φύλλα σας είναι λεπτά? εγώ λεω χοντρά φυλλα όπως φαίνονται τύπου ψαχνών χωριάτικα.. τα υγρά είναι σε φλιτζάνι τσαγιού.. των 200 ml όχι κούπες μεγάλες με χερούλι... αν αφήσουμε λίγο θα ρουφίξουν τα υγρά...φυσικά όχι να κολυμπάνε και λίγο με το μάτι βλέπουμε... αν βλέπετε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε τι εννοώ...γιαύτο τις βάζω!!! εύχομαι να τα πήγατε καλά, καλή σας μέρα!
ΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ,δεν περιμενα τοσο γρηγορη απαντηση.Τα φυλα τα εφτιαξα εγω ενεκα χιονια δεν βγηκα εξω,και η κουπα μου ηταν 250.Εβγαλα τα πολλα υγρα και τα εχω κσαταψυξη.Θα τα ξαναφτιαξω μεφυλο ετοιμο.Και παλυ ευψαριστω.
ΔιαγραφήΘα μπορούσα να τα κάνω με ζαμποζ και τυρί
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ότι γέμιση θέλετε μπορείτε να τα κάνετε...
ΔιαγραφήΚαλησπέρα πόσα περίπου βγάζει αυτή η δόση?
ΑπάντησηΔιαγραφή