Υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα
χλιαρό (φλιτζάνι 200 ml)
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
2 αυγά
1κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ αλάτι
1,1/2 κ.γλ. μαγιά ξερή
4, ½ φλιτζάνια αλεύρι
Για ανάμεσα στα φύλλα
1/3 φλιτζάνι
βούτυρο
1/3 φλιτζάνι
ελαιόλαδο
Για επάλειψη:
1 κρόκο αυγού 2 κ.σ γάλα
2.κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Την χωρίζουμε σε 4- 6 κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε φύλλο με
τον πλάστη όσο ένα πιάτο φαγητού η όσο μπορούμε...με λίγο αλεύρι ολικής άλεσης (προαιρετικά).
Ξεκινάμε να βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα- ένα και να τα
βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνουμε και το τελευταίο.
Πατάμε τη ζύμη από το κέντρο προς τα έξω, για να
ανοίξουμε το φύλλο.
Σε αυτή τη φάση κάνουμε κανονική πίτα, ή την κόβουμε όπως την έκανα εγώ και κάνουμε σφολιατίνια με γέμιση.
Σε αυτή τη φάση κάνουμε κανονική πίτα, ή την κόβουμε όπως την έκανα εγώ και κάνουμε σφολιατίνια με γέμιση.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε ροδέλες ενός πόντου και τις τυλίγουμε
σαν σαλιγκάρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κάνουμε δύο ταψιά πιτάκια.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κάνουμε δύο ταψιά πιτάκια.
Τα γεμίζουμε με 1
κουταλάκι του γλυκού κιμά, ή με τυράκι, εγώ έβαλα 1 κυβάκι λαδοτύρι Μυτιλήνης που μου αρέσει πολύ.
Τον κιμά τον σοτάρουμε
με λίγο λάδι, πράσο, με αλάτι και πιπέρι.
Περνάμε τα σφολιατίνια με τον κρόκο αυγού.
Σ'έχω συνδέσει στο μυαλό μου με τις ζύμες.Καταπιάνεσαι με αγάπη και μεράκι και το αποτέλεσμα είναι ολοφάνερα επιτυχημένο.Μας έδωσες πολλές και ποικίλλες ιδέες για ζύμες ,πίτες,πιτάκια που άνετα μπορείς να καμαρώνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σημερινή πρόταση πράγματι μπορεί να αποτελέσει μια αρχή στις άπειρες νοικοκυρές με άριστα αποτελέσματα!Μ'άρεσε που χρησιμοποίησες αλεύρι ολικής άλεσης,όπως επίσης και ο τρόπος που άνοιξες το φύλλο της σφολιάτας.Την άλλη φορά θα επιχειρήσω να το κάνω έτσι.Θα κάνω μια πιτούλα και θα μεταχειριστώ το λαδοτύρι που μας προτείνεις.
Καλή Κυριακή!Φιλιά πολλά,πολλά.
Φωτεινούλα μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μου αρέσει να πειραματίζομαι, μου αρέσουν όλες οι ζύμες, μου αρέσει να παίζω και φυσικά να τα τρώω!!!
ΔιαγραφήΕίναι πανεύκολη αυτή η σφολιάτα, γιατί είναι με μαγιά, ανοίγει γρήγορα φύλλο, δοκίμασέ την θα σου πετύχει σίγουρα!!! φιλάκια!
πολύ ωραία την ηθελα αυτη την συνταγή ..να σαι καλά την αντέγραψα ....σε ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία γλυκιά μου, γράψε μου το ονομάσου την επόμενη φορά, δεν ξέρω πως να σε λέω, ούτε στο μπλόγκ σου βρήκα άκρη.Πολλά φιλάκια!
ΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη μ' αυτά τα πιτάκια με το λαδοτύρι, φανταστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρθούλα μου έχουμε τα καλύτερα κασέρια, το λαδωτήρι είναι από τα αγαπημένα μου Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΤέλειααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Βίκη! Καλό βράδυ σου εύχομαι!
ΔιαγραφήΥπέροχα, θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να κάνω την σφολιάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή εβδομάδα Ζουζού μου.
Γεια σου Ρούλα μου, να δοκιμάσεις, θα δεις πόσο απλή είναι η σφολιάτα με αυτόν τον τρόπο!Καλό βράδυ φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΠω,πω !!!!!!!!!!!Θα την κάνω σίγουρα!Καλά πότε προλαβαίνεις;Δεν μου αρέσει ο κιμάς στις πίτες αλλα αυτό φαίνεται τόσο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή, μου αρέσει που δεν έχει πολλά βούτυρα. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα επανέλθω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ηρώ! Χαίρομαι που τα διάλεξες, είναι φανταστικά πιτάκια τα κάνω συνέχεια!!!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα να ρωτησω η χωρητικοτητα της κουπας ποσο είναι;γιατι τα υγρα ηταν πολλα και εβαλα 1 κιλο περιπου αλευρι
ευχαριστω
καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα να ρωτησω η χωρητικοτητα της κουπας ποσο είναι;γιατι τα υγρα ηταν πολλα και εβαλα 1 κιλο περιπου αλευρι
ευχαριστω