Πασχαλινά κουλουράκια!!!
Καλά τα τσουρέκια...αλλά και τα κουλουράκια χρειάζονται τις γιορτές για το καφεδάκι μας!
Υλικά
900 γρ. αλεύρι
4 αυγά
1 γάλα ζαχαρούχο + 1 κουτί του ζαχαρούχου γάλα αγελάδος
100 γρ, άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φακελάκι μαχλεπί
1 φακελάκι κακουλέ
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
60 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο, 2 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο, και στο τέλος το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μία υγρή πετσέτα και το αφήνουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς να φουσκώσει, πρέπει να διπλασιαστεί.
Μπορούμε να φουσκώσουμε τη ζύμη στο ψυγείο, εγώ αυτό έκανα, την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, φουσκώνει πολύ ωραία.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήματα θέλουμε.
Τα αφήνουμε στα ταψιά να ξαναφουσκώσουν 30 λεπτά περίπου, τα περνάμε με αυγό και σουσάμι, ή αμύγδαλο φιλέ!
Ψήνουμε 15 εως 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, φυσικά ανάλογα με το φούρνο του καθενός, να μην ξεροψηθούν και στεγνώσουν, ίσα να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Καλή επιτυχία!
900 γρ. αλεύρι
4 αυγά
1 γάλα ζαχαρούχο + 1 κουτί του ζαχαρούχου γάλα αγελάδος
100 γρ, άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φακελάκι μαχλεπί
1 φακελάκι κακουλέ
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
60 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο, 2 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο, και στο τέλος το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μία υγρή πετσέτα και το αφήνουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς να φουσκώσει, πρέπει να διπλασιαστεί.
Μπορούμε να φουσκώσουμε τη ζύμη στο ψυγείο, εγώ αυτό έκανα, την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, φουσκώνει πολύ ωραία.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήματα θέλουμε.
Τα αφήνουμε στα ταψιά να ξαναφουσκώσουν 30 λεπτά περίπου, τα περνάμε με αυγό και σουσάμι, ή αμύγδαλο φιλέ!
Ψήνουμε 15 εως 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, φυσικά ανάλογα με το φούρνο του καθενός, να μην ξεροψηθούν και στεγνώσουν, ίσα να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Καλή επιτυχία!
Πολύ ωραία τα κουλουράκια σου !!!Είναι κάτι ανάμεσα σε τσουρεκάκι και κουλουράκι...μου έκανε εντύπωση ότι χρησιμοποίησες γάλα ζαχαρούχο στη συνταγή!Όπως πάντα οι ζυμοδημιουργίες σου εντυπωσιάζουν με την όψη τους,αλλά και με την σιγουριά της επιτυχίας τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Καλό Πάσχα Φωτεινή μου! Από σύμπτωση έγιναν τα τσουρεκάκια μου και έγιναν φανταστικά!!!!! αν σου λείπει γάλα σκαρφίζεσαι διάφορα, είχα λίγο γάλα και ένα ζαχαρούχο στο ψυγείο τι είχα να χάσω??????Αντί για τσουρέκι βγήκαν τσουρεκάκια κουλουράκια, αλλά μιλάμε πεντανόστιμα!!!! Σου τα συστήνω ανεπιφύλακτα!!!Πολλά φιλιά!!!
Διαγραφήπολύ ωραία να σαι καλά ....καλή ανάσταση και καλό πάσχα
ΑπάντησηΔιαγραφή