Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά !
Μετά την Ανάσταση
τρώμε πάντα μαγειρίτσα και τα μπουτάκια του κατσικιού, τον κορμό τον γεμίζουμε
με τζιγεροσαρμά, δηλαδή ψιλοκομμένη συκωταριά με ρύζι για ανήμερα το Πάσχα!
Συνταγή εδώ
Συνταγή εδώ
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1-2 μπουτάκια
κατσίκι ή αρνί 2-3 κιλά
2 ματσάκια
κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 φρέσκα σκόρδα
με τα φύλλα τους
Φουντίτσες
δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη
1-2 κιλά πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ή αν είναι μικρές ολόκληρες
1 /2 φλιτζάνι
ελαιόλαδο
1-2 λεμόνια
ζουμερά
1-2 κ.σ.
μουστάρδα
1 ποτήρι του
κρασιού άσπρο κρασί
Αλάτι και μπόλικο
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το
φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μία λεκάνη
βάζουμε τα μπουτάκια και τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τα
αρωματικά, το κρασί και χυμό λεμονιού, κάνουμε ένα μασαζάκι να ανακατευτούν τα
υλικά καλά.
Στη γάστρα στρώνουμε
τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια καλά, τα τρυπάμε σε μερικά χοντρά μέρει με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με αλατοπίπερο, τα τοποθετούμε
επάνω, βάζουμε τις πατάτες
γύρο-γύρο, και ρίχνουμε ότι έχει μείνει στη λεκάνη.
Σκεπάζουμε τη
γάστρα με το καπάκι της, ψήνουμε 1 ώρα στην αρχή σε δυνατό φούρνο , χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και μισή ακόμη.
Προς το τέλος ελέγχουμε να δούμε αν θέλουμε να είναι ξεροψημένο ή
όχι, απλώς βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να ροδίσει το
κρέας και η πατάτες για 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου