Τηγανόπιτες, πισία με ελιές, ρίγανη και τυρί φέτα!
Τόσο νόστιμα και εύκολα που τα κάνουμε πολύ συχνά, για μπυρίτσα και όχι μόνο!!!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για
όλες τις χρήσεις.
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μαγιά
ξερή
2-3 κουταλιές
ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελιές
ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τυρί
φέτα τριμμένη
Ρίγανη φρέσκια ή
ξερή τριμμένη
2 κουταλιές ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Νερό χλιαρό
Ελαιόλαδο για το
τηγάνι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία
μαλακιά ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι
προσθέτοντας νερό χλιαρό μέχρι η ζύμη να μην κολάι στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με
μία βρεγμένη πετσέτα και τη βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς να διπλασιαστεί
σε όγκο, περίπου 30-60 λεπτά.
Πατάμε τη ζύμη
και ανακατεύουμε τις ελιές και το τυρί, ζυμώνουμε 1-2 λεπτά και αφήνουμε τη
ζύμη να ξεκουραστεί άλλα 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το
λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα μανταρίνι, τα ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια για να μην μας κολάι
η ζύμη και τα τοποθετούμε με προσοχή στο καυτό λάδι .
Μπορούμε να
βάλουμε το τυρί και τις ελιές μέσα στην πιτούλα και να τα κάνουμε γεμιστά σαν
τσεπούλες, γίνονται το ίδιο νόστιμες.
Τελικά καθείς με την ειδικότητά του.....στις ζύμες και τις πεντανόστιμες παρασκευές της,είσαι αξεπέραστη!!!!Πραγματικά νομίζω ότι είναι η ειδικότητά σου,όχι βέβαια ότι στα υπόλοιπα υστερείς,αλλά εδώ, έχω την εντύπωση,ότι έχεις εξειδικευτεί κατά κάποιον τρόπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πρότασή σου!!!Εύκολη και πικάντικη,με πολλές εναλλακτικές λύσεις και ποικίλες μορφές γέμισης.Μπράβο σου και πάλι!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλάκια πολλά,πολλά!
Γεια σου Φωτεινή μου, σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!!
ΔιαγραφήΕγώ κάνω ότι τρώμε, δεν πειραματίζομαι με γεύσεις που δεν αρέσουν στην οικογένεια μου και στους φίλους μου,προσπαθώ με απλά υλικά όπως βλέπεις,,,( και με ότι έχει ο λαχανόκηπός μας).
Οι πίτες, τα ζυμάρια γενικά, μας αρέσουν, τα γλυκά λιγότερο, εκτός από την σοκολάτα τη λατρεύουμε εγώ και τα παιδιά μου, τα δε σιροπιαστά καθόλου!!!
Σου εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!Πολλά φιλιά!!!
Τηγανοπιτόπιτσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχαχα
Μου τρέχουν τα σάλια!!!
Μπράβο!!!
Αυτό....... Πεπούλα μου, ΄όπως και να τα πούμε, είναι πεντανόστιμα!!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
eyxaristo poly gia thn syntgh.Allh mia lish gia to lunch ths korhs mou sto sxoleio.fotini tor.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή, δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει, μόνο να προσέξετε τη ζύμη να είναι μαλακή.
ΔιαγραφήΌταν την ανοίγουμε λαδώνουμε τα χέρια ή τα βρέχουμε με νεράκι γιατί κολάι.
Καλό σας βράδυ!!!
Καλημέρα πολύ ωραία η συνταγή σου την λάτρεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλή σου μέρα φίλη μου, είναι και δική μου λατρεμένη συνταγή, την κάνω συχνά, χαίρομαι που άρεσε και σε σένα!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΑν θα τη δοκιμάσω τη ζύμη; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι που τα είδα τα λαχτάρισα!
Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!
Φιλιά
Να την κάνεις Ελένη μου, και να βγάλεις και ωραίες φωτογραφίες όπως εσύ ξέρεις!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!