Τόσο τραγανά ...τόσο αφράτα...τόσο νόστιμα...πραγματικά δεν σταμάτησα στο ένα... έχασα το λογαριασμό στο μέτρημα...γράφω τη συνταγή γρήγορα... μην ξεχάσω τι έβαλα χαχαχααα, γιατί τα καλύτερα γίνονται όταν το πας χαλαρά και λες...έλα μωρέ τυροπιτάκια θα κάνω!!!!
Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 γιαουρτάκι αγελαδινό πλήρες
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά τον 1 κρόκο για το άλειμμα
1 φλιτζάνι σόδα αναψυκτικό
2 φακελάκια μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
Αλεύρι περίπου 6 φλιτζάνια
Τυρί φέτα για τη γέμιση
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη, που να πλάθεται...
Παίρνουμε κομματάκια όσο ένα μικρό μανταρίνι και αυτοσχεδιάζουμε...αν έχουμε χρόνο και όρεξη...αλλιώς τα κλασικά μισοφέγγαρα.
.... έκανα με σουσάμι και χωρίς, στο τέλος έβαλα τη φέτα στο ζυμάρι το ζύμωσα να ενωθούν και έκανα μικρές μπαλίτσες όσο ένα καρύδι, βούτηξα πρώτα στο αυγό και μετά το τύλιξα με σουσάμι, όταν ψήθηκαν...μπουκιά και σχώριο...
Αφού τα ετοιμάσουμε διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νεράκι και περνάμε τα τυροπιτάκια που δεν θέλουμε να έχουν σουσάμι, αλλιώς πιάνουμε από κάτω τη ραφή με τα δάχτυλα μας βουτάμε το πιτάκι στο αυγό και μετά στο σουσάμι να κολλήσει μπόλικο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ανάλογα το φούρνο!
Καλή όρεξη!!!
αντι για ηλιελαιο μπορουμε να αντικαταστησουμε με ελαιολαδο?και αν ποση ποσοτητα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορείτε να βάλετε ελαιόλαδο, αν σας αρέσει η γεμάτη γεύση του...το ηλιέλαιο έχει πιο ουδέτερη γεύση!!!
ΔιαγραφήΜπορω να τα ετοιμασω και να τα κρστησω στο ψυγειο ωστε να τα ψησω το αλλο πρωι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μικρή δοκιμή θα μας πείσει όλους...δεν το έχω κάνει...γιατί όχι όμως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή