Τουρσί
πιπεριές σε λάδι!
Τα καλά του λαχανόκηπου... αφού έχουμε τύχη να έχουμε τα φρέσκα λαχανικά... κάποια μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στα βάζα για το χειμώνα, οι εποχές δεν είναι για να πετάμε ωραιότατα λαχανικά, έχουν τον κόπο τους ναι...αλλά ξέρεις και τι τρως... είναι ένας υπέροχος μεζές και τσιπουράκι εκτός των άλλων...κάποιοι το εκτιμούν.
Αν σας αρέσουν τα πικάντικα δοκιμάστε και θα ενθουσιαστείτε!!!
Υλικά:
Πιπεριές
πράσινες ή κόκκινες 1 κιλό
1
φλιτζάνι λάδι μισό μισό ηλιέλαιο με
ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι ξίδι
1
φλιτζάνι νερό
5-6
σκελίδες σκόρδο
1
κουταλιά της σούπας αλάτι
1
κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε
τις πιπεριές σε ροδέλες ή σε κύβους.
Βάζουμε
όλα τα υλικά εκτός απο τις πιπεριές σε
μία κατσαρόλα, μόλις ζεσταθούν τα υγρά
και ανακατεύουμε.
Βάζουμε
τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να
αλλάξουν χρώμα.
Γεμίζουμε
αποστειρωμένα βάζα με τις πιπεριές και
τα υγρά τις κατσαρόλας.
Κλίνουμε
καλά με καθαρά καινούργια καπάκια και
γυρίζουμε ανάποδα.
Σκεπάζουμε
τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Τα
συντηρούμε σε σκοτεινό μέρος, το τουρσί
κρατάει πολύ καιρό και μήνες...
Τρώγεται
και σε λίγες μέρες...το συντηρούμε στο
ψυγείο όταν ανοίξουμε το βάζο!
Καλή
όρεξη!!!
Και μου αρέσουν οι πιπεριέςςςςςς τρελαίνομαι! Που να ξέρω πως γίνονται και τουρσί! Ευχαριστούμε Χρύσα μου για άλλη μια υπέροχη συνταγή! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.artdecorationcrafting.gr