Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Κρουασανάκια με αλμυρή και γλυκιά γεύση!





Τυροπιτάκια αλλιώς, μικρά πεντανόστιμα κρουασανάκια  με αφράτη ζύμη σαν βαμβάκι.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας...εγώ έκανα τυροπιτάκια και κάποια τα γέμισα με νουτέλα ...το ένα νοστιμότερο από το άλλο!!!

Υλικά:
600 γρ. αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 αυγό
150 γρ. γάλα
150 γρ.  ελαιόλαδο μισό μισό με ηλιέλαιο
1 αυγό
300 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 φλιτζάνι μυζήθρα
1 αυγό
2 κουταλάκια σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές γιαούρτι

Για γλυκιά γέμιση:
Μερέντα ή νουτέλα

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σκεπασμένη με μεμβράνη και πετσέτα.
Την χωρίζουμε σε 3 μπάλες.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά.


Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα φύλλο χωρίζουμε σε τρίγωνα, βάζουμε μία κουταλιά τυρί και τυλίγουμε.
Αν θέλουμε κάνουμε τα μισά γεμιστά με μπραλίνα.



Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
 Περνάμε με κρόκο αυγού  και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.






Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ