Η αγαπημένη μου Βασιλόπιτα και για αυτή τη χρονιά με καρύδια και άρωμα μανταρινιού, μικρές αλλαγές με γεύσεις που μας αρέσουν!
Καλή Χρονιά εύχομαι με υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο!!!
Υλικά:
350 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις100 γρ, καρύδια κοπανισμένα
4 αυγά
270 γρ, ζάχαρη μαύρη (μπορεί και ζάχαρη καστανή)
125 γρ, ηλιέλαιο
200 γρ, χυμό μανταρίνι
1 κουτ, γλυκού σόδα σκόνη
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές ξύσμα μανταρίνι
50 ml λικέρ πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
Βάζουμε τη βασιλόπιτα στο φούρνο, στους 170 βαθμούς και ψήνουμε 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε στο κέντρο με ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει στεγνό και έχει ψηθεί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί απλώνουμε και αυτοσχεδιάζουμε όπως θέλουμε!Πασπαλίζουμε καρύδι και ρόδι για ευημερία και τύχη!
2 κουταλιές ξύσμα μανταρίνι
50 ml λικέρ πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ, γάλα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Καρύδια
Ρόδι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, έβαλα ζάχαρη μαύρη μελάσα μπορούμε να βάλουμε καστανή ή και ζάχαρη κανονική λευκή!
Καρύδια
Ρόδι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, έβαλα ζάχαρη μαύρη μελάσα μπορούμε να βάλουμε καστανή ή και ζάχαρη κανονική λευκή!
Προσθέτουμε το ξύσμα, το λάδι, το λικέρ και το χυμό με τη σόδα...προσοχή φουσκώνει...μη σας ξεχειλίσει.
Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, το αλεύρι με το μπέκιν αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ.
Σε μία φόρμα 28αρα αποσπώμενη, βάζουμε λαδόκολλα βουτυρώνουμε και βάζουμε λωρίδες λαδόκολλας στα πλαϊνά, χύνουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, το αλεύρι με το μπέκιν αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ.
Σε μία φόρμα 28αρα αποσπώμενη, βάζουμε λαδόκολλα βουτυρώνουμε και βάζουμε λωρίδες λαδόκολλας στα πλαϊνά, χύνουμε το μείγμα.
Βάζουμε τη βασιλόπιτα στο φούρνο, στους 170 βαθμούς και ψήνουμε 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε στο κέντρο με ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει στεγνό και έχει ψηθεί.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει μαζί με τη λαδόκολλα, όταν κρυώσει την μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Καρφώνουμε ένα κέρμα αφού το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο στα πλάγια...θα κρυφτεί με την διακόσμηση.
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την πίτα, μπορούμε να στολίσουμε όπως μας αρέσει ακόμη και με άχνη...είναι θέμα γούστου, εμένα μου αρέσει η σοκολάτα!!!
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την πίτα, μπορούμε να στολίσουμε όπως μας αρέσει ακόμη και με άχνη...είναι θέμα γούστου, εμένα μου αρέσει η σοκολάτα!!!
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί απλώνουμε και αυτοσχεδιάζουμε όπως θέλουμε!Πασπαλίζουμε καρύδι και ρόδι για ευημερία και τύχη!
Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους!!!
kαλοφαγωτη Χρυσα μου.και του χρονου με υγεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη χρονια γλυκια μουυυυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινεται υπεροχηηηηηηηηηηηηη
λατρευω που τις φτιαχνεις παντα σοκολατενιες
μπραβοοοοοοοοοοοοο λατρευουμε την σοκολαταααααααααααααααα
Τέλεια φαίνεται. Το ρόδι από πάνω είναι πολύ όμορφο. Καλή σου Χρονιά με υγεία και πολλά πολλά μαγειρέματα.
ΑπάντησηΔιαγραφή