Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μανιταροπιτάκια!




Μανιταροπιτάκια τραγανά !

Υλικά:
Για τη ζύμη:
3-5 φλιτζάνια 500-600 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 γρ. βούτυρο
1 κγλ. Αλάτι
1 κγλ. Ζάχαρη

Για τη γέμιση:
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομένα
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
Τυρί φέτα 100 γρ, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί
Αφού χλιαρίνει προσθέτουμε τη μαγιά με το αλεύρι λίγο -λίγο  το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κάνουμε ζύμη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.


Ρίχνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη και με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε τη ζύμη, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί.


Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σοτάρουμε τα λαχανικά 3-4 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν.




Προσθέτουμε το αυγό και το τυρί, αλάτι και πιπέρι.



Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο φύλλο.
Βάζουμε τη γέμιση στην μακρόστενη πλευρά, και τυλίγουμε.







Κόβουμε σε κομμάτια το γεμιστό μπαστούνι και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!


Αν μας περίσσεψε γέμιση προσθέτουμε λίγο αλεύρι, μπέικιν, λίγο λάδι, λίγο γάλα ή γιαούρτι και κάνουμε τηγανίτες ή και ψητά μπαστουνάκια!











Καλή όρεξη!!!





4 σχόλια:

  1. Αυτά κι αν είναι φοβερά μεζεδάκια!
    Τρέχω να φέρω τις μπυρίτσες!
    Καλή βδομάδα Χρύσα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Έλενα μου καλή εβδομάδα γλυκιά μου!!!
      Απλά πραγματάκια για καλοκαιρινές βραδιές με μπυρίτσα,έχεις δίκιο!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό είναι που λέμε "δύο σε ένα" αλλά και τα δύο υπέροχα!
    Εύγε! Υπέροχα μεζεδάκια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λενάκι μου αν προσέξεις καλά, 3 σε 1 μαμαδίστικα ξέρουμε εμείς ....χαχαχα!!!
      Όλοι ευχαριστημένοι!!!
      Φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ