Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι χυμό ροδάκινο
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 1/4 ποτήρια φαρίνα κόκκινη
1 κ.σ. κανελογαρίφαλο
1 ποτήρι αμύγδαλα με καρύδια τριμμένα (ή ότι ξηρούς καρπούς έχουμε).
1/2 κ.γλ. σόδα
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ, διαλύουμε τη ζάχαρη με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τη σόδα, τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι αν έχουμε για να μην μας κολλήσει και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε τη φανουρόπιτα 45- 50 λεπτά περίπου! (ψήνετε!!!!)
Καλή επιτυχία και βοήθεια μας!!!
Και του χρόνου!!βοήθεια σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει το σχέδιο από πάνω!!
Και του χρόνου Ξανθή μου! Ο Άγιος να βοηθάει όλων των κόσμο!!!
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου, να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα πρόταση με το χυμό. Εξαιρετικό τελείωμα, ψημένη και άψητη.
Μπράβο!
Καλό σου απόγευμα!
Ευχαριστώ Ελένη μου!
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, υγεία να δίνει ο Άγιος!!!
Όσο για τον χυμό,,, δεν είχα πορτοκάλι και τελικά με το ροδάκινο έγινε πολύ ποιο νόστιμο!!! Φιλάκια!
Σήμερα ο Αη Φανούρης δεν θα ξέρει ποια πιτούλα να πρωτοφάει. Ευτυχώς όμως είναι φαγανός και θα τις τιμήσει όλες. Και η δικιά σου με το ροδάκινο είναι σίγουρα ξεχωριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρθούλα μου βοήθειά μας!Χαίρομαι που κρατάμε όσο μπορούμε τις παραδόσεις! Υγεία να έχουμε και του χρόνου!!! Πολλά φιλάκια! Όσο για το ροδάκινο,,, έγινε ξεχωριστή πραγματικά, πολύ αρωματική!
Διαγραφή