Για πρωινό δεν
υπάρχει πιο εύκολο και νόστιμο σνάκ.
Αν κάνουμε τη
ζύμη από το προηγούμενο βράδυ γίνονται πιο νόστιμα με κρύο το ζυμάρι.
Χθες έπαιζε μπάλα
η ομάδα μας και από το άγχος μπήκα στην κουζίνα να εκτονωθώ, έκανα τη ζύμη αλλά
μου έφυγε η όρεξη να τα ψήσω, άφησα τη ζύμη για σήμερα το πρωί.
Τα έκανα μπαλάκια
τα πάτησα στο κέντρο και τα γέμισα με λίγο φετούλα, τυρί κρέμα και ντοματούλες
λιαστές στο σκορδόλαδο, κάποια με γαλοπούλα κασεράκι και κάποια με κιμά.
Μπορεί να χάσαμε την πρόκριση,,,, αλλά τα πιτάκια μου γίνανε
υπέροχα, εξαφανίστηκαν με τον καφέ της παρηγοριάς.
Υλικά για το
ζυμάρι!
450 γρ αλεύρι
2κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
2 αυγά
200 γρ γιαούρτι
150 γρ ηλιέλαιο
50 γρ βούτυρο
μαλακό, ή μαργαρίνη
Για τη γέμιση έβαλα:
Τυράκι φέτα ½ φλιτζάνι,
με 2-3 κουταλιές λιαστά ντοματίνια σε
σκορδόλαδο και 1-2 κουταλιές τυρί μαλακό
τύπου Φιλαδέλφεια.
Επίσης ½ φλιτζάνι
τριμμένο κασέρι με λίγο γαλοπούλα.
3-4 κουταλιές
καβουρντισμένο κιμά για πίτα.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα
τα υλικά για το ζυμάρι με το σύρμα χειρός, κάνουμε με τα χέρια το μείγμα μία
μπάλα, (δεν θέλει πολύ ζύμωμα η ζύμη).
Την κάνουμε
πιτάκια κατευθείαν, ή τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, όπως διαπίστωσα γίνεται
πολύ τραγανή.
Κάνουμε μπαλάκια
όσο ένα καρύδι πατάμε στο κέντρο με ένα ποτηράκι να κάνει βαθούλωμα, γεμίζουμε
με το υλικό που έχουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε 20-25
λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη!!!
Νοστιμάκια πρέπει να έγιναν! Καλό απόγευμα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαφανιστήκανε σε χρόνο ντε τε Έφη μου!!!Πεντανόστιμα!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΧαθήκαμε με τις καλοκαιρινές διακοπές Ζοθζού μου γλυκιά..ελπίζω να πέρασες όμορφα το καλοκαιράκι σου..μπήκα τώρα και βλέπω πάλι θαύματα..καταπληκτικά δείχνουν τα πιτάκια σου με εξαιρετική παρουσίαση..πρέπει να έχασα πολλά αν κρίνω απο την μοναδική σου φανουρόπιτα!!σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφήNiaaaaaammmmm Νιααααμμμμμμμ δεν εχω τίποτα άλλο να προσθέσω! χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή