1 κουτί σόδα
αναψυκτικό
1 φλιτζάνι
ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
ξερή
1 φακελάκι μπέκιν
1 κ.σ. μαχλέπι
11/2 κ.γλ. αλάτι
2 ασπράδια αυγού
5-6 φλιτζάνια
αλεύρι
1 κρόκο και λίγο
σουσάμι για επάλειψη
Για τη γέμιση
Μυζήθρα γλυκιά 1-2 φλιτζάνια
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε και
ζυμώνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μαχλέπι.
Παίρνουμε κομμάτια
από τη ζύμη όσο ένα μανταρίνι το ανοίγουμε με τα χέρια πιτάκια και τα γεμίζουμε με μυζήθρα...αν δεν σας αρέσει η μυζήθρα βάλτε ότι τυριά σας αρέσουν, εγώ αγαπώ τα ανάλατα...τυλίγουμε
το πιτάκι σε ρολό, πιάνουμε τις δύο
άκρες και τις στρίβουμε σε αντίθετη κατεύθυνση,
τα δίνουμε σχήμα, τα δένουμε κόμπο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
.
.
Τα αφήνουμε να
φουσκώσουν 30 λεπτά.
εκανα τη συνταγη αφρατη η ζυμη αλλα ανοστη,μηπως ηθελε παραπανω αλατι η κατι στη μυζηθρα? στελλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι που δεν σας άρεσε, την επόμενη φορά μπορείτε να βάλετε φέτα ή και άλλη γέμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμάς μας αρέσει η μυζήθρα η γλυκιά, γιαυτό τη βάζω, με φέτα θα είναι επίσης πολύ ωραία !
Βασικά η ζύμη είναι πολύ ξεχωριστή!
Καλό σας βράδυ!!!
Έχω αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του, μπορώ να το χρησιμοποιήσω; και αν ναι τι αφαιρώ από τά υλικά της συνταγής;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν θα τα έκανα με φαρίνα, δεν ξέρω πως θα βγει...μη σας πάρω στο λαιμό μου σε κάτι που δεν το έχω κάνει, θα προτιμούσα για όλες τις χρίσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή