Σύκο γλυκό του κουταλιού
40 σύκα Μαγιάτικα άγρια
4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 κιλό
4 ποτήρια νερό
1 λεμόνι το χυμό
2 κ,σ μέλι
5 γαρίφαλα τυλιγμένα σε τούλι
λίγο γαλαζόπετρα όσο 1 στραγάλι
λίγο γαλαζόπετρα όσο 1 στραγάλι
Εκτέλεση
Σας δίνω τη συνταγή για 40 σύκα άσχετα αν εγώ έκανα 363 σύκα παρακαλώ!
Να έχουμε να μοιράζουμε. έκανα 1 κιλό με αμύγδαλα , 2 κιλά με καρύδια γεμισμένα και μέλι.
Λοιπόν πλένουμε τα σύκα καλά και με ένα μαχαιράκι κόβουμε κυκλικά λίγο στη βάση του σύκου
.
Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει κα ρίχνουμε και τη γαλαζόπετρα και τα βράζουμε 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε στύβοντας τα ξαναβράζουμε άλλες 2 φορές αλλάζοντας το νερό για 3 λεπτά κάθε φορά .τα βάζουμε να στραγγίζουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό, 1 κιλό ζάχαρη και τα γαρίφαλα βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά βγάζουμε το τούλι με τα γαρίφαλα γιατί θέλουμε μόνο το άρωμά αλλιώς θα μας σκουρύνει το σιρόπι και βάζουμε τα σύκα αφού τα γεμίσουμε με αμύγδαλο, ή καρύδι
.
Τα ξαναβράζουμε άλλα 15 λεπτά βάζοντας το μέλι ,σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Καλή όρεξη!!!
Tην κόλλα πως την καθαρίζεις απο την κατσαρόλα;
ΑπάντησηΔιαγραφή