Φανταστικό γλυκό του κουταλιού χρυσάφι στο πιατάκι σας!
Υλικά:
2 κιλά βερίκοκα
2 κ,σ ασβέστη σβησμένο
1500 γρ ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βερίκοκα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια, (εγώ τα βγάζω με το εξάρτημα που αδειάζω τα κολοκυθάκια.)
Τα ξεφλουδίζουμε, και τα βάζουμε σε ασβεστόνερο: δηλαδή, σε ένα μπόλ με νερό διαλύουμε τις 2 κουταλιές ασβέστη, το περνάμε από ένα τουλπάνι, και το βάζουμε σε μία λεκάνη με αρκετό νερό, να σκεπάζει τα φρούτα. Βάζουμε τα βερίκοκα και τα αφήνουμε 2 ώρες, και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, και τα βράζουμε για 5 λεπτά, βάζουμε τα βερίκοκα τα βράζουμε άλλα 5 λεπτά, τα ξαφρίζουμε, και τα αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα .
Βγάζουμε τα βερίκοκα με τρυπητή κουτάλα, δένουμε το σιρόπι, και ξαναβάζουμε τα βερίκοκα τα δίνουμε μία βράση ακόμη με το χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, με καινούργια καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή όρεξη!
Yperoxo xrwma kai thavmasia gefsi pistevw!!! J/P
ΑπάντησηΔιαγραφήotan erthis kai dokimasis tha moy pis. sas stelno kai thn pio eykoli dieta pistevo na sas aresi tis papias legete !!!!!!!!!!!!!trwme kala oti mas aresi kai kanoyme thn PAPIA filakia polla
ΑπάντησηΔιαγραφήEfxaristoume polli gia tin dieta.Tha prospathisoume kai pistevw na ta kataferoume,mou to yposxethike proigoumenos kai h aderfh sou sto thlefwno.Filakia.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΟ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή