Γαριδομακαρονάδα
½ κιλό μακαρόνια Ν 6
300 γρ γαρίδες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κολοκυθάκι κομμένο στα τέσσερα σε φετούλες
500 γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες
3 κ,σ αρωματικά φρέσκα ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο μαντζουράνα
1 σφηνάκι τσίπουρο
Γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε το κέλυφος, αφαιρούμε το εντεράκι χαράζοντας με ένα μαχαιράκι .
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο, το σκόρδο, και τα κολοκυθάκια, μόλις μαραθούν βάζουμε τις γαρίδες, τις τηγανίζουμε να αλλάξουν χρώμα, ρίχνουμε και τα αρωματικά, και σβήνουμε με το τσίπουρο, βάζουμε την σάλτσα το αλάτι, και πιπέρι, και βράζουμε μερικά λεπτά, όχι πολύ γιατί οι γαρίδες θέλουν λίγη ώρα, αλλιώς σκληραίνουν.
Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι, al tente .
Παίρνουμε με μία τσιμπίδα τα μακαρόνια, και τα βάζουμε στη σάλτσα στραγγισμένα, ρίχνουμε το κασέρι και τα ανακατεύουμε, και καλή μας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου