Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πιττάκια σπιτικά ψημένα σε πλακάκι!


Πιττάκια στο πλακάκι

Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
20 γρ μαγιά
1 κ,σ βιτάμ
Αλάτι
Νερό χλιαρό

Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα, σκεπασμένη να φουσκώσει.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, και τα ανοίγουμε με λίγο αλεύρι σε πιττάκια, βάζουμε ό,τι έχουμε στο ψυγείο.
Εγώ έβαλα 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας, λίγο κιμά που είχε μείνει από τα μπιφτέκια με σουμάκ κάτω, και λίγο κασέρι τριμμένο.

Το καλύτερο είναι τώρα! παίρνουμε 1 πλακάκι πυρίμαχο καθαρό (πλακάκι δαπέδου εννοώ, από αυτά που μας περισσεύουν, και τα κρατάμε για ώρα ανάγκης) το πλένουμε και το βάζουμε επάνω στη σχάρα του φούρνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Βάζουμε τα πιττάκια επάνω στο πλακάκι, για 4 με 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε λίγη ώρα φτιάχνουμε φανταστικά πιττάκια, σαν να ψήθηκαν σε παραδοσιακό φούρνο!
.
Γίνονται και σκέτα, φουσκώνουν ωραία, και μπορούμε να τα γεμίσουμε και κρύα.



1 σχόλιο:

  1. Prototipo kai wraio fenete.!!!H Katerina idi ekane paromia sindagi simera.Kanei dieta tis PAPIAS,opos kai egw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ