Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Κρέπες στο φούρνο!










Κρέπες με ……ότι να τις γεμίσεις είναι φανταστικές, αλμυρές ή γλυκιές!
Όταν βρούμε χρόνο κάνουμε αρκετές, τις καταψύχουμε και σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να τις απολαύσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας.

Υλικά για τις κρέπες:
1 φλιτζάνι 200  ml γάλα
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές κόρνφλαουρ
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Για το τηγάνι ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση κασέρι, γαλοπούλα, κιμάς που μας περίσσεψε από τα μακαρόνια..εγώ ψιλό έκοψα μία μπριζόλα που μας είχε περισσέψει και λουκάνικο.
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Διάφορα τυριά τριμμένα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το χυλό μαζί να ενωθούν.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά.






Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλάκι λάδι και τηγανίζουμε τις κρέπες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.



Σε αυτή τη φάση αφού κρυώσουν  μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη.


Τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει τυριά διάφορα, αλλαντικά, αν μας περίσσεψε κρέας ή κοτόπουλο.... Χτυπάμε το αυγό με την κρέμα με το πινέλο περνάμε τις κρέπες μία-μία, πασπαλίζουμε με τυριά και ότι άλλο υλικό θέλουμε, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,  τις ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.





Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ