Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ζύμη για τηγανοσφολιάτες βουτύρου!


Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1,5 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή

Για την επάλειψη 120 γρ. βούτυρο λιωμένο.

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία ζύμη μαλακιά να μη κολλάει στα χέρια μπορεί να θέλει αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω, αυτό θα το δούμε ζυμώνοντας.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια όσο ένα λεμόνι.
Ανοίγουμε φυλλαράκια πασπαλίζοντας με αλεύρι όσο ένα πιάτο, όπως ΕΔΩ.




 Απλώνουμε βούτυρο...φυσικά αν θέλουμε πασπαλίζουμε και τυράκια....τυλίγουμε σε ρολό. και αφήνουμε τα ρολά να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ανοίγοντας τα ρολά όσο ένα πιάτο φρούτων.


Κλείστε σε σακουλάκια και βάλτε στην κατάψυξη όπως μου το είπε η φίλη μου η Γεωργία...και το πρωί παγωμένα στην τοστιέρα υπέροχα....



Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές!!!





Καλή όρεξη!!!!

4 σχόλια:

  1. Καλά..μόλις τώρα έφτιαξα 4 μικρές στα γρήγορα για τη λιγούρα!!! χαχαχα

    Τέλεις τις έκανες..όπως πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πέπη μου νοστιμότατα τα ατιμούλια..... φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!!! Καλά είναι υπέροχες ...θα τις φτιάξω αύριο το πρωί στις μικρές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου κάνε πολλες και βάλτες κατάψυξη..... δεν υπάρχουν φυσικά και γεμιστές είναι πολύ πολύ νόστιμες...δεν το συζητώ!!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ