Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κεμπάπ με γεύση λουκάνικου!






Τα κεμπάπ που θα αγαπήσετε ιδιαίτερα!!!
Σουτζουκάκια σόδας τα λέω... έχουν μπέκιν πάουντερ που τα κάνει αφράτα και τη σόδα το ανθρακούχο νερό που  τα δίνει όγκο…
Μου θυμίζουν τα Γερμανικά λουκάνικα που τα λατρεύω!!!!!!!




Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
¼ κιμά χοιρινό
¼ κιμά αρνίσιο ( προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι  λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
2 κουταλιές πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά κύμινο 
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά σούπας μπέκιν
1/3 φλιτζανιού σόδα  (ανθρακούχο νερό)

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπόλ του μίξερ και με το γάντσο τα ζυμώνουμε για μερικά λεπτά 5-6  περίπου, να ενωθούν οι γεύσεις.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.





Στη συνέχεια κάνουμε ρολά μικρά σουτζουκάκια-λουκάνικα βρέχοντας τα χέρια!
Η βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα τροφίμων και πατώντας την βγάζουμε σουτζουκάκια στο μέγεθος που θέλουμε.







Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά  αν τα τηγανίσουμε θα διογκωθούν και γιαυτό μην βάζετε πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Αλλιώς όπως έκανα εγώ για ευκολία, τα έβαλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και γκριλ 10-12 λεπτά, έγιναν φανταστικά... στρουμπουλά πεντανόστιμα!!!




Αν υπάρχουν έντερα γίνονται  και λουκάνικα εγώ τα έψησα στο φούρνο… γίνονται και τηγανιτά ή στο σχαροτήγανο σημασία έχει η γεύση όπως και να τα κάνουμε.







Τα συνοδεύουμε με πίτες   και τζατζίκι…..
Εδω




Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. χρυσα μου γεια σου.απιστευτα φανταστικα.πολυ σωστα τα ζυμωσες στο μιξερ.κανει τη διαφορα.εγω θα αφαιρεσω το αρνι που σωστα αναφαιρεις προαιρετικα.και επειδη εχω στην κρεατομηχανη μου εξαρτημα για λουκανικα θα τα κανω απο εκει.πολλα φιλια και να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λίτσα μου, εύχομαι να τα ευχαριστηθείτε και εσείς...Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ