Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Τυροπιπερόπιτες!





Πανέμορφες...τυροπιπερόπιτες!!!!
Νόστιμες και όμορφες η σημερινές τυροπιπερόπιτες, αφράτο ζυμάρι αυτό είναι το μυστικό κάθετε μαλακό πολλές μέρες...η γέμιση μπορεί να ποικίλη.... βάζουμε ότι μας αρέσει... εμένα μου αρέσει η γεύση τυριού πράσινης πιπεριάς, όπως και η Φλωρίνης....

Υλικά για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
2 αυγά τον ένα κρόκο για επάλειψη
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή


Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια τυριά
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαιδανό
1 κουταλάκι ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Για επάλειψη:
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση: 
Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη, με τα χέρια ή με το μίξερ.






Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας, για 40 λεπτά να διπλασιαστεί.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη γέμιση.




Παίρνουμε μπαλάκια όσο ένα μικρό μανταρίνι και με τα χέρια ή ένα μικρό πλάστη τα ανοίγουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία ...ή με ένα μαχαίρι κάνουμε κοψιές... κλίνουμε κατα αυτόν τον τρόπο για να κάνουμε όμορφα σχέδια.








Περνάμε τις τυρόπιπερόπιτες με το αυγό και λίγο λάδι 2 -3 κουταλιές.




Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν! 











Καλή όρεξη!!!





2 σχόλια:

  1. BΛΕΠΩ ΛΑΔΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
    ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ''ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΕΡΗ'' Η ΖΥΜΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ