Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Τσουρέκι με σοκολάτα και ινδοκάρυδο όπως...Toblerone!



















Το τσουρέκι που λατρέψαμε!!!
Τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα και καρύδα γεύση εμπνευσμένη απο τη σοκολάτα...Toblerone... με γεύση καρύδας,  έφαγα για πρώτη φορά στη Σουηδία και ξετρελάθηκα!!!



Υλικά για τη ζύμη:


250 γρ, αλεύρι
1 μαγιά ξερή ή 10 γρ, φρέσκια
3 αυγά
160 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ, ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι

Για τη γέμιση:
1 ½ σοκολάτα γάλακτος
100γρ, γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 βανίλια
20 γρ, βούτυρο
100 γρ, ινδοκάρυδο

Για επάλειψη:
1 κρόκο αυγού με λίγο νερό ή γάλα

Εκτέλεση ζυμαριού:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι ,τη ζάχαρη, και τη μαγιά και αρχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τα αυγά και μόλις αρχίσει η ζύμη να ενώνετε προσθέτουμε το βούτυρο με το ξύσμα.
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη σαν πλαστελίνη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και μία πετσέτα σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 45 βαθμού)για
μία ώρα.





Μπορούμε στη φάση αυτή να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα βράδυ να φουσκώσει αργά.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία με τις δύο ζάχαρες και ανακατεύουμε να λιώσουν, προσθέτουμε το βούτυρο και την καρύδα και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα μία πάστα στην ουσία.
Αφήνουμε να κρυώσει.



Παίρνουμε το ζυμάρι με προσοχή ...κολλάει λίγο αλλά με τα χέρια λίγο αλευρωμένα ;όλα πάνε καλά...
...αν είναι απο το ψυγείο δε...ανοίγει υπέροχα!!!
Κάνουμε ένα παραλληλόγραμμο στο φάρδος όσο τρεις σοκολάτες και σε πλάτος όσο δύο.
Στο σημείο αυτό βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά για να δουλεύετε καλύτερα.





Απλώνουμε εκεί που θα μπει η σοκολάτα απλώνουμε την πάστα και επάνω τοποθετούμε τη σοκολάτα.
Κόβουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία, διπλώνουμε και πλέκουμε, δεν ξεχνάμε να βάλουμε το δεύτερο τελείωμα μέσα στο πλέξιμο.

























Αφήνουμε σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα να φουσκώσει το τσουρέκι σε ζεστό χώρο.

Κάντε και κοτσίδες ...ότι σχέδιο θέλετε...η γεύση μετράει!!!
Περνάμε το τσουρέκι με τον κρόκο αραιωμένο με 1-2 κουταλιές νερό ή γάλα.










Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ψήνουμε 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.









Καλή όρεξη!!!










































5 σχόλια:

  1. Χρυσα μου Χρονια Πολλα.Εχουμε μερες να τα πουμε και βλεπω πολλες ομορφιες και νοστιμιες.Τα δικα μου τσουρεκια φετος νοστιμα με κλωστες αλλα αυτα που ψηθηκαν στο τελος μιας μεγαλης δοσης μαλλον μου καθησανε.τι μπορει να εφταιξε δεν ξερω.ισως περιμενανε πολυ ωρα.ισως αλευρι;παντως θα τα ξανακανω παλι.τα φιλια μου και να προσεχεις την μεσουλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά αγαπημένη μου, ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς μας σιγά=σιγά! Λιτσάκι μου αν έχεις προσέξει κάνω πάντα μέχρι 1300 γρ, αλεύρι στις συνταγές μου και κάνω 2 και 3 φορές τις μέρες των γιορτών!!! Στα πολλά κιλά αρρωσταίνουν τα τσουρέκια...αν ζυμώσεις μεγάλη δόση χώρισε τα και βάλε την μισή ζύμη στο ψυγείο... όταν τελειώσεις με τα πρώτα...ξεκινάς τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη!Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Πολυ καλη ιδεα Χρυσα μου.Σε ευχαριστω.Την αγαπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξεφουσκώνουν στο ψυγείο όμως άμα βάλουμε την υπόλοιπη ζύμη για νά κάνουμε αργότερα τά τσουρέκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορούμε να τα πατήσουμε και να τα βάλουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ θα ξαναφουσκώσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ