Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Κέικ πράσου φανταστικό!






Νοστιμότατο κέικ ή τάρτα αλμυρή μπορούμε να το πούμε ...δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμη πρασόπιτα!!!

Υλικά:
2 πράσα μικρά και τρυφερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 αυγά
1/2 ποτήρι ( των 200 ml) λάδι
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι καλαμποκάλευρο ή ολικής άλεσις.
1 φακελάκι μπέικιν
1 ποτήρι τριμμένο κασέρι και τυρί φέτα
Αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαιδανό.

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.




Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι, προσθέτουμε τα αλεύρια, το μπέκιν, το αλάτι και το πιπέρι.




Ανακατεύουμε τα τυριά και τον μαιδανό και χύνουμε το μείγμα σε ταψάκι για τάρτες.




Πασπαλίζουμε σουσάμι και ηλιόσπορους...το κάνει ιδιαίτερο!!!!



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, 40-45 λεπτά.





Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ