Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Βαρβάρα γλυκό της καλοτυχίας!!!












Βαρβάρα γλυκό της καλοτυχίας!!!
Είναι ένα Θρακιώτικο έθιμο που το κάνουμε παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, για υγεία και ευημερία!!!

Υλικά:
300 γρ. αποφλοιωμένο σιτάρι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένο σουσάμι
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψημένα ψιλοκομμένα
2 ξυλάκια κανένα
1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει και να σκάσει, προσέχουμε να συμπληρώνουμε πάντα ζεστό νερό, ένα δάχτυλο πάνω από το σιτάρι...μη λιώσει φυσικά.
Θέλει περίπου 30-40 λεπτά.



Καβουρντίζουμε το αλεύρι, σε ένα τηγάνι προσέχουμε μην καεί πρέπει να ανακατεύουμε με μαρίζ μην μαυρίσει θα πικρίσει αλλιώς!!!


Μετά 30 λεπτά προσθέτουμε ζάχαρη, σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, την κανέλα και το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να διαλυθεί το αλεύρι.



Δίνουμε μία βράσει για 1-2 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.
Πρέπει να δείχνει αραιή η Βαρβάρα θα πήξει στην πορεία.


Αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα και σερβίρουμε.





Καλή όρεξη!!!


1 σχόλιο:

  1. Και του χρονου Χρυσα μου.υγεια και χαρα στο σπιτικο σας.φιλακια φιλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ