Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η ζύμη για τα πιό αφράτα και εύκολα κρουασάν για το πρωινό μας!










Φανταστικά κρουασανάκια για το πρωινό μας!
Πάρτε ένα μαχαίρι χαράξτε τα και γεμίστε με ότι σας αρέσει, γεμίστε τα με μαρμελάδα, κασέρι τυράκι ότι τραβάει ή όρεξή σας!!!



Υλικά:
250 γρ, γάλα χλιαρό
500 γρ, αλεύρι για τσουρέκια
30 γρ, νωπή μαγιά
4 κ,σ, ζάχαρη
1 βανίλια
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
100 γρ, ηλιέλαιο
1 μπέκιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με μία κουταλιά από τη ζάχαρη και 2 κουταλιές αλεύρι.
Μόλις ενεργοποιηθεί την προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ όπου έχουμε βάλει το αλεύρι, το μπέκιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε τον κρόκο, το λάδι και ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη με όλα τα υλικά.


Σκεπάζουμε για 1 ώρα ώστε να διπλασιαστεί η ζύμη.
Τη χωρίζουμε στα δύο αν θέλουμε να κάνουμε μικρά κρουασάν ή ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κύκλο και κάνουμε 12 κρουασάν μεγάλα.




Σκεπάζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος (στο φούρνο αν προθερμάνουμε στους 40 βαθμού).
Περνάμε με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 12-15 λεπτά.







Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ