Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Παρφέ κολασμένο!!!








 








Το τσακίσαμε όλη η παρέα... το παγωτό γίγαντα... όπως το αποκάλεσαν...
Με 3 υλικά αγαπημένο παγωτό  δεν κρυσταλλώνει και αυτό το κάνει  ιδιαίτερο,  το κάνουμε στις ζέστες το επιδόρπιο του Καλοκαιριού...πάντα υπάρχει στην κατάψυξη.
Κάθε φορά του βάζω μέσα ότι έχει στα ντουλάπια της κουζίνας μου ούτε που μετράω υλικά με το μάτι... σίγουρα με ξυρούς καρπούς... σοκολάτα,  κράμπερις, βύσσινο γλυκό, αλλά και η αδυναμία του μικρού μου γιου τα μπισκότα ορεο... όπως και τα maltesers...






Υλικά:
1 μόρφατ
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
3 κουταλιές μερέντα
Μπισκότα πτιμπέρ ανάλογα το σκεύος που θα βάλουμε το παγωτό.
Εγώ το έβαλα σε ένα πλαστικό που παίρνει 2 κιλά τυρί φέτα (τέλειο...)
...και όλα αυτά που βλέπετε... ξηροί καρποί, κράμπερις,  μπισκότα ορεο, σοκολάτα, τα στρόγγυλα είναι γκοφρετίνια Maltesers...



Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ να αφρατέψει, το ζαχαρούχο στη συνέχεια και προσθέτουμε το εβαπορέ και τη μερέντα.





Προσθέτουμε τα υλικά που μας αρέσουν εγώ και τι δεν έβαλα...αυτά που αρέσουν εμένα και ότι αρέσουν στο γιόκα μου για αυτόν έγινε...
Κάναμε ένα μικρό μπολ για τη δοκιμή..και ένα μεγάλο για την μεθεπόμενη μέρα που θα είχαμε παρέα.


Αραδιάζουμε τα πτιμπέρ σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε μερικές κουταλιές μεγάλες και ξανά πτιμπέρ...συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η κρέμα μας.
Αν θέλουμε κρατάμε απο την κρέμα λίγο πριν βάλουμε τη μερέντα για να κάνει σχέδια όταν το κόβουμε...άσπρο και μόκα...συν όλα τα καλούδια...




Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα τουλάχιστον.
Το παγωτό αυτό δεν κρυσταλλώνει είναι σαν το παρφέ της αγοράς και καλύτερο...











Αν βάλεις και λίγο... μους... έμφραγμα!!!!!!! Εδώ η μους...






Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Κρέμα πεπονιού με καρύδα!








Αγαπημένα μου πεπόνια... τα αγαπώ τόσο πολύ, μπορώ να ζω μόνο με πεπόνι και γιαούρτι...
Για όσους έχουν την ίδια αδυναμία... για αλλαγή κάνουμε και καμιά κρεμούλα...κρύα απο το ψυγείο είναι τρέλα... τώρα με τη ζέστη...αν την κεράσετε θα σας ζητήσουν συνταγή... και η γεύση της καρύδας την κάνει εξωτική, της πάει πάρα πολύ!!!!



Υλικά:
500 γρ. πεπόνι σε κύβους καθαρό βάρος
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές ζάχαρη ή φρουκτόζη
4 κουταλιές κόρν φλάουερ ή 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
2-3 κουταλιές καρύδα

Για το στόλισμα φρούτα βατόμουρα ή ότι υπάρχει...

Εκτέλεση:
Βάζουμε το πεπόνι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αφού  το λιώνουμε με το πίμερ ή στο μούλτι, με το ένα και μισό φλιτζάνι νερό



Ανακατεύουμε την καρύδα με τη ζάχαρη και το κόρν φλάουερ σε 1/2 φλιτζάνι νερό να διαλυθεί για να μην μας κάνει σβόλους.




Το ρίχνουμε στον χυμό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.



Σερβίρουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες!






Καλή όρεξη!

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Τηγανίτες με τυρί και κολοκυθάκι!






Τηγανίτες  με τυριά και τριμμένο κολοκυθάκι!
Για πρωινό είναι υπέροχες…. για βραδινό με μπυρίτσα  δεν το συζητώ!!!
Πολύ εύκολες τηγανίτες εσείς που έχετε μικρά παιδάκια δοκιμάστε τες, θα τις λατρέψουν!!


Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι
250 γρ. γιαούρτι
1 κ.γλ. σόδα ή 2 κουταλάκια μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα ή ανθότυρο
1-2 κολοκυθάκια τριμμένα και καλά στυμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Κάνουμε μία ζύμη με όλα τα υλικά μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά.







Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο ½ 

εκατοστού.





Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους με ένα ποτήρι ή με κούπατ.


Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν!










Καλή όρεξη!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ