Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Σοκολατόπιτα με βύσσινα κομπόστα





Υλικά
250 γρ αλεύρι
1 ½ κ.γλ μπέκιν
1 βιτάμ
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα                                          
1 κούπα νερό
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1κούπα βύσσινα κομπόστα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,  τη ζάχαρη και το βιτάμ,  σε χαμηλή θερμοκρασία τα αφήνουμε να λιώσουν.

 Βάζουμε την κουβερτούρα τη βανίλια και ανακατεύουμε, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέσα.

Με  λίγο αλεύρι αλευρώνουμε τα βύσσινα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέκιν, τα  προσθέτουμε στο υγρό μείγμα, 


Στο τέλος βάζουμε και τα βύσσινα .
Στο ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε με παγωτό ή με γλυκό κουταλιού βύσσινο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ